In English

The Dalmore Cigar Malt Reserve

Nu finns The Dalmore Cigar Malt Reserve att beställa! Den unikt komponerade whiskyn är framtagen och lagrad i tre olika omgångar av legendaren och Master Distiller Richard Paterson. De olika faten skapar en djup och nyanserad whisky utan rökighet. Smaken är fylld av tropisk frukt, gammeldags vanilj, apelsinzest, mörk choklad och nymortlade kryddor.

Klicka här för att beställa

Nr 85875 | 1 100 kr | Alk.halt: 44% vol. | 700 ml

The Dalmore är anrikt whiskyhus i skotska Highlands. Deras whiskystil utmärks av fruktiga och komplexa toner och de är kända för sin traditionella slutlagring på olika exklusiva fat. The Dalmore Cigar Malt är en unikt komponerad whisky som är framtagen och lagrad i tre olika omgångar av legendaren och Master Distiller Richard Paterson. Första lagringen sker i gamla bourbonfat av vit amerikansk ek, som ger ett första lager av vanilj och honung. En del av whiskyn får stanna kvar i faten medan resterande lagras i 30 år gamla sherryfat, som tidigare har huserat Gonzalez Byass Matusalem oloroso. Slutligen får whiskyn mogna i ekfat som tidigare innehållit cabernet sauvignon. De tre olika faten och stilarna skapar en djup och nyanserad whisky med smak av tropisk frukt, gammeldags vanilj, apelsinzest, mörk choklad och nymortlade kryddor.  Avnjutes som avec, allra helst i sällskap av en bättre cigarr.

THE DALMORE
The Dalmore Distillery ligger i Highlands norr om Inverness. Destilleriet grundades år 1839 vid havsviken Cromarty Firth och är idag en av Skottlands mest ansedda och exklusiva whiskyproducenter. De har verkligen profilerat sig som ett destilleri det luxuösa segmentet, med flera prisrekord bland auktionshusen. Lagringen sker nära kusten, vilket ger whiskyn en unik karaktär som särskiljer sig från whisky lagrat mer inåt landet. Den karaktäristiska kronhjorten som pryder flaskorna är Mackenzies klanmärke. De fick lägga till den år 1263 som tack för att Colin Mackenzie räddat dåvarande kungen av Skottland, Alexander den III, från att bli spetsad av just en kronhjort under den kungliga jakten. Namnet The Dalmore – den stora ängsmarken – härstammar från vikingarna som valde att bosätta sig i trakten för cirka tusen år sedan.

Klicka här för att beställa
LÄS MER OM DRYCKESTRENDER OCH VÅRA NYHETER