In English

The Dalmore 18 Years

Nu finns The Dalmore 18 Years att beställa! Den unikt komponerade whiskyn är framtagen och lagrad i två olika omgångar av legendaren och Master Distiller Richard Paterson. De olika faten skapar en djup och nyanserad whisky utan rökighet. Smaken är fylld av vanilj, mörk choklad, kanderad citrusfrukt och kanel.

Klicka här för att beställa

Nr 85157 | 2 699 kr | 43 % vol. | 700 ml

The Dalmore är anrikt whiskyhus i skotska Highlands. Deras whiskystil utmärks av fruktiga och komplexa toner och de är kända för sin traditionella slutlagring på olika exklusiva fat. The Dalmore 18 Years är en unikt komponerad whisky som är framtagen och lagrad i två olika omgångar av legendaren och Master Distiller Richard Paterson. Första lagringen sker i gamla bourbonfat av vit amerikansk ek, som ger ett första lager av vanilj och honung. Whiskyn lagras sedan i gamla sherryfat, som under 30 års tid har huserat Gonzalez Byass högklassiga Matusalem oloroso. De ger whiskyn dess djupa chokladkaraktär.

De olika faten och stilarna skapar en rik och komplex whisky med smak av vanilj, mörk choklad, kanderad citrusfrukt, kanel, nymalet kaffe, muskot och lakritstryffel.  Avnjutes som avec.

THE DALMORE
The Dalmore Distillery ligger i Highlands norr om Inverness. Destilleriet grundades år 1839 vid havsviken Cromarty Firth och är idag en av Skottlands mest ansedda och exklusiva whiskyproducenter. De har verkligen profilerat sig som ett destilleri det luxuösa segmentet, med flera prisrekord bland auktionshusen. Lagringen sker nära kusten, vilket ger whiskyn en unik karaktär som särskiljer sig från whisky lagrat mer inåt landet. Den karaktäristiska kronhjorten som pryder flaskorna är Mackenzies klanmärke. De fick lägga till den år 1263 som tack för att Colin Mackenzie räddat dåvarande kungen av Skottland, Alexander den III, från att bli spetsad av just en kronhjort under den kungliga jakten. Namnet The Dalmore – den stora ängsmarken – härstammar från vikingarna som valde att bosätta sig i trakten för cirka tusen år sedan.

Klicka här för att beställa
LÄS MER OM DRYCKESTRENDER OCH VÅRA NYHETER