In English

Svenska matbloggetliten gör upp om finalplats i cono surs internationella recepttävling

Från den 18 augusti är allmänheten välkommen att rösta på sitt favoritrecept i Conos Surs internationella recepttävling. Recepten har deltagarna speciellt tagit fram för att passa till ett av vinerna Cono Sur Organic Chardonnay eller Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon/Carmenère. 

matblogg nyhet

Detta är tredje året i rad som vinproducenten Cono Sur och Spring Wine & Spirits arrangerar matbloggstävlingen där alla som har en matblogg är välkommen att delta med recept. I potten ligger en resa till Chile och bland annat besök på Cono Surs vingårdar. Från den 18 augusti kan allmänheten rösta på sitt favoritrecept.

Ett av de tre recept som får flest röster av allmänheten väljs ut till finalen av Chiles Materchef Christopher Carpentier. Finalen går av stapeln i Paris i november. Där ställs Sveriges finalist mot mat- och vinbloggare från Irland, Italien, Chile, Japan, Kanada och USA. Där ska de laga sitt recept och vinnaren utses en jury bestående av bland annat Cono Surs VD och chefsvinmakare Adolfo Hurtado och kocken Christopher Carpentier.

Förra året tog sig svenska Anna Demirian hela vägen till Paris tack vare sin fantastiskt goda rätt Helgrillad röding toppad med aprikossmör på krispig grönsakssallad
Anna driver bloggen ”Kitchen of Anna”.

Från den 18 augusti kommer privatpersoner att kunna rösta på recepten på http://bloggercompetition.conosur.com/.

Vinnaren i Sverige meddelas och annonseras den 2 oktober. Den 13 november går finalen av stapeln i Paris då alla delfinalsvinnare lagar sina rätter inför domarpanelen.

På Systembolaget finns följande viner från Cono Sur:
Cono Sur Organic Chardonnay – art. Nr: 6600, pris: 89 kr
Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon/Carmenère – art. Nr: 6586, pris:89 kr
Cono Sur Bicicleta Pinot Grigio – art. Nr: 2448, pris: 73 kr
Cono Sur Bicicleta Gewurztraminer – art. Nr: 6680, pris: 79 kr
Cono Sur Single Vineyard Chardonnay – art. Nr: 6522, pris: 95 kr

Mer information om tävlingen och röstningen hittar du på:
http://bloggercompetition.conosur.com/
#ConoSurSwe

Mer om Cono Sur
Cons Sur grundades 1993 och är numera Chiles andra största producent ur exportperspektiv. Uppdraget från ägaren (Concha y Toro) var att skapa ett företag vars syfte var att fånga experimentlustan och innovationen i Nya Världen. Idag står Cono Sur både som producent av högkvalitativa viner och som en av ledarna vad gäller miljöarbete i vinindustrin.

År 2000 inledde Cono Sur en satsning på ekologisk odling och nu är cirka 30 % av odlingarna certifierade som ekologiska. Övriga vingårdar sköts enligt vad som kallas integrated management (sustainable management), dvs man följer i hög grad samma program som för ekologisk odling. Cono Surs Organic-serie är 100% ekologisk enligt EU-standard. Det innebär att man inte använder konstgödsel eller besprutning mot insekter, svampangrepp och andra farsoter som kan angripa odlingarna. Man använder sig bland annat av kompost, insekter som eliminerar ohyra och Cono Surs egna gåsflockar som är förstklassiga insektsbekämpare. Även biltrafik är förbjuden i vingården, här tar man sig fram med cykel! Cykeln på många vinetiketter står som symbol för miljöarbetet.

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter