In English

Spring wine & spirits utsedd till årets importör

Spring Wine & Spirits har blivit utsedd till Årets importör 2014 av vintidningen Allt om Vin. Utmärkelsen ”Årets importör” tilldelas den importör som under det senaste året såväl som uthålligt har bidragit till förnyelse, förbättring och förädling av det svenska vinutbudet. 

– Att utses till Årets importör är ett fantastiskt erkännande och lite av en dröm som gått i uppfyllelse. Vi har under många år strävat efter att vara Sveriges bästa vinimportör och detta är den finaste utmärkelse som man kan få för detta i vår bransch. Vilken belöning för oss alla som jobbar på Spring Wine & Spirits! säger Åsa Halldén, VD på Spring Wine & Spirits.

Spring Wine & Spirits AB har under nära 20 år utvecklat en konkurrenskraftig portfölj av vin och sprit. Målsättningen har alltid varit att skapa en långsiktigt hållbar affär och att växa tillsammans med kunder och leverantörer.

– Utmärkelsen visar att det vi står för; kvalitet, ett personligt engagemang och en ständig strävan efter att bli ännu bättre, lönar sig. Vi ser fram emot nya framtida utmaningar och kommer att fortsätta arbeta i samma positiva anda, säger Ulf Spendrup, styrelseordförande.

Företaget är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri och bytte nyligen namn från Spendrups Vin till Spring Wine & Spirits.

Utmärkelsen Årets importör delas ut till en importör som både under senaste året och uthålligt bidragit till förnyelse, förbättring och förädling av det svenska vinutbudet. Vinskribenter, munskänkar, restauratörer, sommelierer och systembolagsanställda ger impulser till urvalet, och den slutgiltiga prislistan fastställs sedan av Allt om Vins redaktionsledning och vinredaktörer.

Juryns motivering lyder: ”Spring Wine & Spirits som från rötterna i ölstugan knoppat av en konkurrenskraftig vinimport med bredd, ambition och spring i benen som når både monopol- och restaurangsverige.”

Läs mer om Årets Importör och galan på Bengt-Göran Kronstams blogg http://alltomvin.se/sveriges-basta-viner-korade/

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter