In English

Nytt samarbete med Vingården i Klagshamn

Från och med 1 oktober ansvarar vi på Spring Wine & Spirits för försäljningen av Vingården i Klagshamns fantastiska viner till restaurang. Från och med januari 2023 ansvarar vi även för försäljningen till privatkonsumenter via Systembolaget.

Vi på Spring Wine & Spirits är oerhört stolta och glada över vårt nya samarbete den svenska vingården i Klagshamn. Samarbetet innebär att vi från och med oktober säljer och distribuerar deras fantastiska viner till restaurang och från och med januari 2023 även ansvarar för försäljningen till privatkonsumenter via Systembolaget.

Vingården i Klagshamn grundades år 2001 strax söder om Malmö och drivs än idag av Lena Jörgensen och Murat ’Murre’ Sofrakis. Deras ofantliga vinintresse gjorde att de år 2000 började odla provplantor, vilket gör dem till pionjärer i för vinodling i Sverige. Den dominerande druvsorten är den gröna druvan solaris – som Murre faktiskt var först med att odla i Sverige. Han anses (bland annat) därför vara vinsveriges gudfar. Egendomen omfattar idag 1,5 hektar.

Vingården är inte certifierad, men har en ekologisk filosofi. De gödslar med tång från Malmö och hästgödsel från närliggande hästgårdar. Besprutning sker endas med internationellt ekologiskt godkända preparat som svavel, mjölk och bikarbonat. Läs mer här.

Restaurangkund? Kontakta din säljare för mer information!

Läs mer om dryckestrender och nyheter