In English

Mehrlein Pinot Noir Rosé

Nu lanseras Mehrlein Pinot Noir Rosé i Systembolagets fasta sortiment. Thorsten Mehrlein har specialiserat sig på att göra viner som uttrycker terroir och fräschör. Pinot Noir Rosé är inget undantag. Vinet har en uppfriskande, somrig och läskande karaktär av röda bär, citrus och färska örter. Perfekt på egen hand eller till sommarens lättare fisk- och skaldjursrätter, kyckling och vegetarisk buffé.

Klicka här för att beställa

Art.nr: 6031 | Pris: 99 kr | Alk.halt: 11 % vol. | Volym: 750 ml

Druvorna till Mehrlein Pinot Noir Rosé kommer från utvalda vingårdar i hela Rheingau, många av dem från Oestrich-Winkel-sluttningarna. Druvorna skördades och pressads omedelbart, musten lagrades sedan i rostfria ståltankar för att påbörja en långsam och temperaturkontrollerad jäsning. Vinet fick vila på jästfällningen i tre månader och buteljerades i mitten av april 2022. 

Mehrlein Pinot Noir Rosé 2021 har en uppfriskande, somrig och rödbärig doft av hallon, smultron, röda vinbär, hallonbåtar, mogen citron och färska örter. Smaken är torr och mycket frisk med rödfruktiga inslag och läskande avslut.  Gör sig utmärkt på egen hand eller som kompanjon till lättare fisk- och skaldjursrätter, kyckling och vegetarisk buffé. 

WEINGUT MEHRLEIN

Familjeägda Weingut Mehrlein ligger i hjärtat av Rheingau, som är känt för enastående rieslingviner. Mehrleins vingårdar ligger precis intill Rhen, i ett fördelaktigt sydläge. Jordmånen är rik på mineral, kalk, taunuskvartsit och lera, samt småsten och forntida sediment från floden.  

Vinmakaren Thorsten Mehrlein har specialiserat sig på att göra viner som uttrycker terroir och fräschör. Portföljen är bred och bjuder på allt ifrån en frisk, fruktig och okomplicerad stil till toppvinerna som med både struktur och elegans reflekterar varje vingårds fulla potential.  

Årgång 2021 var till en början en utmaning för de tyska vinbönderna. Efter en kall och regnig start på säsongen kom lyckligtvis en ovanligt varm september, vilket gav en senare mognad och en ovanligt sen skörd.

Här kan du läsa mer om dryck och våra nyheter