In English

Maison Ferrand Barge 166 – Ditt eget fat med rom

Nu erbjuder vi dig en möjlighet att köpa ett privat fat med rom eller konjak på Maison Ferrands flytande fatlager: båten Barge 166. Ditt romfat kommer att tas om hand av expertis och få mogna under bästa möjliga förhållanden på en ombyggd pråm i Seine i Paris. Maison Ferrand och dess varumärken Plantation, Ferrand Cognac och Citadelle är enormt aktade inom spritvärlden. Deras passion, kunskap och innovation inom just lagringskonsten har kommit att bli deras signum.

Du är välkommen att kontakta vår produktchef Hugo Simberg på plantation@springwine.se för beställning och ytterligare frågor.

maison ferrand

Maison Ferrand grundades år 1989 av Alexandre Gabriel och är än idag ett familjeägt destilleribolag som tillverkar och cognac, rom och gin av exceptionell kvalitet. Alexandre Gabriel. Alexandre och hans tre varumärken Ferrand Cognac, Plantation och Citadelle har en oerhört aktad ställning i dryckesbranschen. Något av det allra mest utmärkande för Ferrands arbete är deras passion och expertis för lagringskonsten. Deras innovativa fatarbete har kommit att bli en hörnpelare och signum i allt de gör.

barge 166 – bli fatägare ombord och följ din rom och konjaks lagring

Nu har Maison Ferrand tagit sin lagring till en ytterligare med nivå med Barge 166, världens första flytande fatlager. Vid Seines strand i Paris har de byggt om en pråm till ett lagerhus. Nu erbjuder vi dig att bli ägare till ett privat fat med rom som lagras under flera månader ombord. Som samlare, entusiast och finsmakare får du en unik möjlighet att välja, förfina och slutligen buteljera ett 30-liters fat med din egendesignade rom eller konjak.

Som fatägare ombord på Barge 166 får du välja och utveckla din rom helt efter egen smak och önskemål. Valmöjligheterna är många och exklusiva, för att representera djupet hos Plantations rom. Vi tar med dig på en sensorisk resa från Barbados djupa gourmetrom till Fijis exotiska fruktkaraktär och Jamaicas smakrika kraftpaket.

buteljering och leverans

När du har gjort ditt personliga fatval kommer du att kunna följa hur fatet utvecklas under flera månader via en rad provningar ombord. Tillsammans hittar och bestämmer vi den perfekta tidpunkten för buteljering, när mognaden kulminerar och smakerna når sin absoluta topp. Dina personligt designade flaskor får du sedan hämta ut på ditt lokala Systembolag så att du slutligen kan få avnjuta frukten av ditt arbete.

provning och besök på barge 166

Utöver att besöka för att kunna prova och följa hur just ditt Barge 166 Private Cask utvecklas får du även möjlighet att boka privata arrangemang ombord. Som Private Cask Member är du alltid välkommen ombord, ensam eller tillsammans med vänner, för att prova ditt fat eller bara för att njuta av de fantastiska omgivningarna utmed Seine. Du disponerar ett provningsrum och en magnifik terrass med utsikt över floden. Fatägare är också välkomna att abonnera Barge 166 för privata event, affärsmöten eller andra tillfällen.

ansvarig kapten

Margaux Lespinasse har arbetat för Maison Ferrand och är ansvarig kapten och dryckesexpert. Hon vakar över lagret på Barge 166 och är kontaktperson under hela lagringsresan. Hennes uppgift är även att vägleda, lära och överraska dig i urvalsprocessen när ni tillsammans utforskar och delar de sensoriska upplevelserna. 

kostnad och beställning

Kostnaden beror på vad du väljer att fylla ditt fat med. Pris på fat med rom varierar mellan 38 000 kronor och 62 000 kronor (inklusive skatt).

Fat med konjak har en kostnad mellan 42 000 och 62 000 kronor (inklusive skatt).

En reservationsavgift på 6 500 kronor tillkommer.

Kontakta vår produktchef Hugo Simberg på plantation@springwine.se för beställning och ytterligare frågor.

Läs mer om dryckestrender och våra senaste nyheter