In English

Into Tinto The Grape Collective

Klicka här för att beställa

Nu finns ekologiska Into Tinto The Grape Collective i Systembolagets beställningssortiment. Vinet kommer från Costers del Segre i spanska Katalonien och är gjort i en sval och modern stil. Smaken är pigg och välbalanserad med mjuka tanniner och toner av mörka bär och färska örter. Som gjort för att avnjuta i goda vänners sällskap.

Nr 55037| 119 kr | 14% vol. | 750 ml | Sockerhalt 0,5 g/100 ml

Into Tinto är gjort på ekologiskt odlade druvor från bergiga Costers del Segre i Katalonien. Den hållbara filosofin genomsyrar hela vingårdsarbetet. Exempelvis är bevattningen ordnad genom egen vattenreservoar och naturligt fall ända in i vingårdarna. Skadeinsekter hålls borta från vinrankorna med hjälp av vilseledande doftstickor och skydd från andra blommande växter. Efter skörd och noggrann selektering fick de olika druvorna jäsa var för sig. Garnacha, syrah och en viss del av cabernet sauvignon-druvorna uppfostrades på ståltank medan tempranillo och resterande del av cabernet sauvignon även fick vila på fat i tre-fyra månader.

Vinet har en fruktig doft av svarta vinbär, körsbär och örter. Smaken är välbalanserad med fin syra och mjuka tanniner. Bäriga toner av svarta vinbär, mörka plommon och körsbär kombineras med en sval örtighet som ger ett piggt och åtstramande avslut. Passar kanske allra bäst till grillade rätter av lamm eller nöt, stek, ugnsrostade rotfrukter med vitlök och örter, krispig fläsksida, halloumiburgare eller klassiska tapas i goda vänners sällskap.

Into Tinto från The Grape Collective är en hyllning till svenskarnas favoritresmål och en i decennier nedärvd kärlek till spanska rödviner. Vinet är framtaget i samarbete med producenten Raimat och vinmakare Carles Escolar.

Här kan du läsa mer om dryck och våra nyheter