In English

Fettercairn Warehouse 2 Small Batch No.003

Den 29 april släpps ett begränsat antal flaskor av Fettercairn Single Malt Whisky Warehouse 2 Small Batch No. 003, den tredje utgåvan i destilleriets exklusiva serie. Whiskyn har lagrats i tre olika och mycket noga utvalda fat i destilleriets legendariska Warehouse 2. Totalt släpps 900 flaskor i Systembolagets tillfälliga sortiment.

Klicka här för att beställa

Art.nr: 41178 | Pris 719 kr | Volym: 700 ml | Alk.halt: 50,6 % vol.

Nu släpps ett begränsat antal flaskor av Fettercairn Single Malt Whisky Warehouse 2 Small Batch No. 003. Whiskyn ingår i Fettercairns nya serie av exklusiva släpp som hade lanseringspremiär förra året. Då släpptes Warehouse 2 Small Batch 1 och 2. Tyvärr fick inte Sverige en enda flaska, då de sålde slut på ett ögonblick i Europa. I år har vi dock fått allokering av Small Batch 3, mycket tack vare att Fettercairn 12 på kort tid har blivit så populär. Alla Fettercairns Small Batch görs bara en enda gång i begränsad upplaga. Just denna upplaga är lagrad på tre olika fat. Fettercairn är annars känt för sina äldre årgångar lagrade på (endast) bourbonfat. Fettercairn Single Malt Whisky Warehouse 2 Small Batch No. 003 är därför en unik whiskyupplevelse på många sätt.

Det anrika destilleriet Fettercairn hyllar sitt ursprung genom att låta varje flaska prydas av Skottlands nationaldjur – enhörningen. Sedan Sir Alexander Ramsay etablerade destilleriet år 1824 har deras signum varit att fånga det renaste uttrycket av whiskyns karaktär. Destilleriet är beläget i hjärtat av skotska Highlands, ett landskap som i det närmaste är som gjort för whiskytillverkning. Fettercairn ligger i byn med samma namn, precis vid bergsfoten av mäktiga och mytomspunna Cairngorms. Destilleriet kan därför använda det kristallklara bergsvattnet både som ingrediens och för att kyla kopparpannorna under destillering.  

Warehouse 2 Batch No.003 är den tredje utgåvan i destilleriets exklusiva The Collection. Det är en single malt som lagrats i tre olika och mycket noga utvalda fat: begagnade bourbonfat, romfat och franska ekfat som tidigare har huserat rött vin. Faten fylldes år 2015. Whiskyn har sedan dess fått mogna i destilleriets mytomspunna Warehouse 2, där optimala lagringsförhållanden råder. Warehouse 2 Batch No.003. butljerades år 2022.

Det här är förstås ett fantastiskt exempel på destilleriets rena, komplexa, fruktiga och uppfriskande husstil. Doften bjuder på toner av nyslungad honung, mango, brioche, kakao, skogsbär inslag av rosenvatten . Smaken är komplex och uppfriskande med fruktiga inslag av passionsfrukt, papaya, röda bär, druvmust, kanderade mandlar, söta kryddor och ljunghonung. Eftersmaken är välbalanserad och lång. Servera som avec, precis som den är. 

Läs mer om dryckestrender och våra nyheter