In English

Ferrand Cognac The Collection

Den 10 juni släpps Ferrand Cognac The Collection i Systembolagets tillfälliga sortiment. Samlingslådan innehåller fyra olika cognac från den ikoniska producenten Ferrand. Det här är ett fantastisk möjlighet att prova, upptäcka och fördjupa sig i bredden av högkvalitativ cognac. Totalt släpps 480 lådor.

Klicka här för att beställa

Nr 41192 | 550 kr | 43,3 % vol. | 4 x 100 ml

Ferrand Cognac The Collection består av fyra olika buteljeringar om 100 ml av Ferrands berömda cognac: 1840 Original Formula, Ambré, 10 Générations och Double Cask Réserve. Dessa fyra cognacsorter ger en fantastisk inblick i Maison Ferrands originalitet, spännvidd och historia, som går nästan 400 år tillbaka i tiden. Alexandre Gabriel är känd för att vara experimentell, ständigt på jakt efter nya smaker och nya upplevelser. Med inspiration från äldre metoder och gammal teknik experimenterar han och hans team med olika druvsorter, destilleringsmetoder och lagring. Det här är ett stycke dryckeshistoria och en chans att kunna prova, uppleva och lära sig om olika sorter och framställning från av de allra mest ansedda producenterna.

1840 Original Formula
1840 Original Formula är inspirerad av cognac såsom den var under 1800-talet, cocktailerans guldålder. Receptet har tagits fram i samarbete med cocktailhistorikern David Wondrich. 1840 Original Formula är en livfull cognac i den stil som dominerade före vinlusen, inte minst i USA.

Ambré
Innan vinlusen ödelade Frankrikes vingårdar på 1860-talet användes ofta druvsorten colombard till cognac. Ambré återupplivar och hyllar denna fruktiga druvsort, som i modern tid nästan helt ersatts av andra sorter.

10 Générations
10 Générations är en hyllning till arvet från de tio generationer Ferrand som odlat vin och destillerat cognac sedan 1650-talet. Det är i synnerhet Elie Ferrand VIII som har inspirerat Alexandre Ferrand att använda äldre metoder, som exempelvis att lagra cognac i sauternesfat.

Double Cask Réserve
Dubbellagring är Ferrands signum. Double Cask Réserve var den första utgåvan där Alexandre Gabriel använde sig av lagring på två fattyper. Första lagringen skedde på franska ekfat och den andra på olika utvalda vinfat. I det här fallet är den andra lagringen på exklusiva fat från Banyul.

MAISON FERRAND
Ferrand Cognac grundades år 1702. De är en av de stora producenterna i Grand Champagne, cognacsdistriktets toppläge, som är känt för sin kalk- och mineralrika jordmån. Ferrand är en ovanlig cognacsproducent eftersom de kontrollerar hela processen, från egenodlade druvor till destillering och lagring. År 1989 förvärvade Alexandre Gabriel Maison Ferrand. I dag är Maison Ferrand etablerat över hela världen och Alexandre Gabriel är en av dryckesbranschens mest namnkunniga profiler och master blenders.

Här kan du läsa mer om dryck och våra nyheter