In English

dark horse Rosé på 1,5 liters box

Nu lanseras Dark Horse Rosé på 1,5 liters box i Systembolagets fasta sortiment. Vinet har redan gjort succé i burkform och kommer nu i ännu en smidig och hållbar förpackning. Dark Horse Rosé har en fruktig, frisk och torr karaktär med toner av jordgubbar, persika, blodapelsin och örter.

Klicka här för att köpa

Art.nr: 4688 | Pris: 179 kr | Alk.halt: 13 % vol. | Volym: 1500 ml

Dark Horse Rosé 2021 är gjord på grenache, barbera, pinot gris och tempranillo. Druvorna skördades vid optimal mognad under svala nätter, för att bevara syra, fräschör och aromatik. Druvorna jäste i separata tankar under låg temperatur. Efter jäsningen lagrades respektive druvsort på ståltank innan de slutligen blendades och buteljerades.

Resultatet är ett vin med fruktig doft av jordgubbar, persika, blodapelsin och färska örter. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av röda sommarbär och fräsch citrus. Passar perfekt som sällskapsdryck eller till fisk- och skaldjursrätter, kyckling eller vegetarisk buffé.

DARK HORSE WINERY

Dark Horse Winerys chefsvinmakare Beth Liston är uppvuxen på Kaliforniens Central Coast och har jobbat i vinindustrin sedan hon var 21 år. Hennes vision med Dark Horse är att överträffa konsumentens förväntan i fråga om kvalitet, design och prisvärdhet. I vineriet använder Beth och kollegorna en noga avvägd blandning av tradition och teknisk innovation. Majoriteten av druvorna kommer från Lodi och Delta i Kaliforniens inland, cirka en och en halv timme från San Francisco. Vinerna har blivit enormt populära tack vare sin tydliga fruktkoncentration och generösa karaktär.

Här kan du läsa mer om dryck och våra nyheter