In English

Cognac pierre ferrand, tredje mest sålda varumärket på världens topp 50 barer

Tidskriften Drinks International har sammanställt de mest sålda spritvarumärkena inom Brandy och Cognac. Där placerar sig Cognac Ferrand på plats nummer tre 

cognac pierre ferrand

Tidskriften Drinks International har sammanställt de mest sålda spritvarumärkena inom Brandy och Cognac. Där placerar sig Cognac Ferrand på plats nummer tre enbart med jättarna Rémy Martin och Hennessy framför sig. Ett starkt år för den lilla och dynamiska producenten Pierre Ferrand som medvetet fokuserat på kvalitet, att förmedla och lyssna till topp-bartenders runt om i världen. Resultatet blev att Ferrand tog fram Pierre Ferrand 1840 Original Cognac som blivit en stor succé och funnit sin plats bland världens bästa barer.

På 2014 års lista över de mest sålda spritvarumärkena inom Brandy och Cognac hos världens topp 50 barer har Drinks International sett den tydliga trenden att Brandy är på väg ner och Cognac, med fokus på cocktails, är på väg upp. Ingen Brandy lyckades kvala in på topp 10-listan. Den stora överraskningen är Pierre Ferrand som mycket tack vare Cognacen Pierre Ferrand 1840 Original hittat rätt och vuxit sig stark. Pierre Ferrand 1840 lanserades under 2011 och vann priset ”Bästa nya produkt” på 2012 års Tales of the Cocktail Spirited Awards. Cognacen är framtagen av Alexander Gabriel, ägare av Pierre Ferrand, som tillsammans med sprithistorikern David Wondrich gav sig på uppgiften att skapa en spritdryck som skulle passat in på 1800-talets cocktailkultur.

often är mogen, mustig druvton accentuerad med ängsblommor och akacia trädens blomdoft och en ton av cederträ. Smaken är varm med fruktiga toner som har en mycket ren och välbalanserad smak med avslutningen av honung och kryddor.

Pierre Ferrand 1840 Original

Ursprung: Frankrike | Producent: Cognac Pierre Ferrand | Vol: 70cl | Alk: 45% |
Art.nr: 86028 |Pris: 488kr | Beställningsvara

Liknande innehåll Se fler nyheter
Se fler nyheter