In English

Orin Swift 8 Years in the Desert

Den 11 mars släpper vi ett begränsat parti av vinet 8 Years in the Desert årgång 2019. Kultförklarade Orin Swift är en av våra mest efterfrågade producenter och hyllas konstant av världens vinkritiker.

Klicka här för att beställa

Art.nr: 90352 | Pris 549 kr | Alk.halt: 15,5% vol. | Volym: 750 ml

Vinet Orin Swift 8 Years in the Desert 2019 är vinmakaren Dave Phinneys hyllning till sin egen historia med druvan zinfandel. När han startade Orin Swift hade han nämligen en extrem framgång med vinet The Prisoner. När han senare sålde det varumärket till ett stort vinföretag förbjöds han att göra viner med zinfandeldruvan i majoritet. Förbudet varade i åtta år, därav namnet ”8 Years in the Desert”.

Druvorna kommer från några av Kaliforniens absolut bästa vingårdar; Monte Rosso, Bismark, Korte och Frei Ranch. Blenden består av druvorna zinfandel, syrah och petite sirah. Vinet har lagrats i åtta månader i franska och amerikanska ekfat, av vilka 34 procent var nya.

Det här är ett stort vin med både kraft och elegans. Det har en komplex och mycket fruktig smak med fatkaraktär och toner av björnbär, körsbär, svartpeppar, plommon, kakao, timjan och vanilj. Tanninerna är väl integrerade och ger vinet ett fantastiskt välbalanserat avslut. Robert Parker (The Wine Advocate) har gett vinet 93 poäng av 100 möjliga.

ORIN SWIFT
Den unge amerikanen Dave Phinney förälskade sig i vin under sina studier i Italien och började sedan arbeta hos Robert Mondavi i Kalifornien. Med en stark vision om att bygga något unikt skapade han sedan år 1998 Orin Swift. Framgångarna lät inte vänta på sig. Med kraftfulla viner och konstnärliga och uttrycksfulla etiketter skapar han riktiga kultviner. Fokus ligger fortfarande på att ha tillgång till de bästa druvorna från olika ursprung i Kalifornien. Varje årgång är unik, både i druvblandning och uttryck. Dave Phinney har bland annat belönats med utmärkelsen ”Winemaker of the year” av Wine Enthusiast.

Läs mer om dryckestrender och våra nyheter