In English

Crispiga Padrones Med Pata Negra

Vintips: El Coto Blanco

Padrones

Ingredienser

4 pers

  • 12 st padrones (små paprikor)
  • 50 g Pata negra
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven Queso Villarejo eller annan hårdost
  • 1 citron
  • Till panering:
  • 1 ägg (uppvispat)
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl polenta
  • Olja till friteringen
Gör Så Här

Stek padronespaprikorna i litet matfett i het panna. Ta av från värmen när de känns mjuka. Tärna Patanegraskinkan och fräs i en kastrull med litet smör, vispa i vetemjölet och späd med mjölken, litet i taget, tills såsen tjocknat. Dra kastrullen från värmen och vänd ner osten.

Häll upp smeten i en spritspåse, skär ett snitt i varje paprika och fyll i med denna smet. Låt svalna i kyl och vänd sedan i vetemjöl, det vispade ägget och till sist polentan. Fritera i fritös med oljan på 170 C tills de känns krispiga.

Servera med grillad citron.

Vintips: El Coto Blanco

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept