In English

Taleggiobröd Med Parmaskinka

Vintips: Cantina Zaccagnini dal Tracetto Pecorino

Taleggiobrod

Ingredienser
  • Recept för 4 personser
  • 70 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk honung
  • 2 dl grädde
  • 750 g vetemjöl
  • 1 ägg
  • 400 g Taleggioost i tärningar
  • Skivad parmaskinka
  • Basilika
  • Plommontomater (skalade och skivade)
Gör Så Här

Lös upp jästen i fingerljummet vatten. Tillsätt salt, honung, grädde, mjölk och ägg och blanda till en smidig deg. Låt den vila svalt en stund innan den kavlas ut till en 5 mm tjock platta. Stansa sedan ut rundlar, 6 cm i diameter, och lägg dem på plåt för att jäsa. Gräddas i ugn (225 C) i några minuter innan osttärningarna läggs på. Fortsätt att grädda till osten fått fin färg.

Serveras med skivad parmaskinka, tomatskivor och basilika.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept