In English

Panchettastekt Vildsvinsrygg Severas Med Canneloni Fyllda Med Äpple Och Karljohansvamp

Vintips: Piccini Collezione Oro Chianti Riserva

Panchettastekt Vildsvinsrygg med apple

Ingredienser

4 port som varmrätt

  • 12 skivor panchetta
  • 800 g vildsvinsrygg
  • 3 st Golden Deliciousäpplen
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 fl cider
  • 200 g Karl Johansvamp
  • 100 g smör
  • 5 dl kalvfond
  • 200 g grönsaker som bas till fonden
  • Majsmjöl
Gör Så Här

Dela vildsvinsryggen i 4 portioner, som saltas, peppras och lindas med panchetta. Såsen: Skär ett äpple i mindre bitar och bryn i smör tillsammans med de preparerade fondgrönsakerna. Häll i cider som får reduceras till hälften och därefter kalvfonden. Låt koka tills smaken känns bra och red då med majsmjöl.

Skala och skiva schalottenlök, skär svampen i skivor. Stek svampen i smör tills du känner den goda nötlika smaken och blanda då ner löken. Stek några minuter och smaka av med salt och peppar.


Dela den tunna pastadegen i 4 stycken 10 cm x 10 cm stora plattor. Fördela svamp- och äppleblandning över varje platta och rulla ihop dem till canneloni, som läggs i ugnseldfast form.

Bryn bitarna av vildsvinsrygg och låt dem steka klart i ugn vid 175 C, tills innertemperaturen nått 52 C. Låt sedan köttet vila. Stek svamprullarna i ugn vid 175 C tills de fått fin färg. Skär det resterande äpplet i klyftor och stek dem mjuka i smör.

Vid serveringen skär man fina skivor av köttet och serverar med canneloni och sås.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept