Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
4 pers
Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba potatisen (eller skala om det inte är nypotatis). Koka i lättsaltat vatten tills potatisen nästan är klar. Lägg ut på bakplåtsklädd plåt och mosa lätt med en gaffel. Blanda med oljan och citronskalet. Salta. Stek i ugnen 20-30 minuter tills potatisen börja få färg och bli krispig. Ta ut plåten ur ugnen och låt potatisen svalna.
Tryck ut och finfördela innanmätet från salsicciakorvarna. Skär ut en ficka i kycklingfiléerna. Fyll filéerna med korvköttet samt salviablad. Bind ihop med snören så att fyllningen hålls på plats inne i filéerna. Salta och peppra.
Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Skär rödlöken i klyftor och halvera tomaterna. Fördela i två separata formar. Stänk över lite olja och salta. Kör löken ca 15 minuter i ugnen och tomaterna ca 30 minuter.
Till spenat- och valnötskrämen rostar du valnötterna i en torr stekpanna. Bryn den finhackade löken lätt i smöret utan att löken tar färg. Låt löken svalna helt. Häll äggulan och vinägern i lökkastrullen. Mixa med en mixerstav. Droppa i lite olja i taget och fortsätt mixa. Tillsätt sedan lite valnötter varvat med bladspenat, salvia och ännu mer olja. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer vinäger.
Återgå till potatiskakan. Blanda potatisblandningen med den rivna osten och forma små potatiskakor. Stek dem sedan i smör.
Grilla de fyllda kycklingfiléerna i utomhusgrill eller grillpanna på spisen. Skär upp filéerna i bitar före servering.
Lägg upp kycklingskivorna och potatiskakorna på fyra tallrikar. Dekorera med rödlöksklyftor, tomathalvor och spröda salladsblad. Klicka ut spenat- och valnötskrämen.
Kock: Pia Wall
Blogg: Rostad mandel och ruccola