Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Muro Primitivo IGT Puglia
6 portioner
Macaroni & cheese
Sallad
Kyckling
Klipp upp kycklingen i ryggen. Fläk ut kycklingen så att skinnsidan ligger utåt. Krydda ordentligt med salt och peppar. Krossa vitlöken, och späcka fågeln med skivad citron, örter & vitlök.
Ugnsbaka kycklingen på 175 grader i ca 45 minuter, eller grilla kycklingen på indirekt värme med lock i ca en timme tills den blir 67 grader vid brösten. Kolla vid låren om de är klara eller skär bort brösten och grilla låren litet längre.
Macaroni & Cheese
Gör en bechamelsås. Fräs smör & mjöl utan att det tar färg, i ca 1-2 minuter. Tillsätt sakta mjölken & grädden och låt koka upp under vispning. Sjud i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
Skär champinjonerna och fräs hastigt i en stekpanna, utan att de tar färg och blir mjuka.
Koka makaronerna i saltat vatten 1 minut. Kyl av dem. Blanda makaronerna med bechamelsåsen, svampen & hälften av osten. Det ska vara en lös blandning. Smaka av med salt. Lägg i form. Strö på osten och baka i ugnen på 225 grader tills den får fin färg, ca 10-15 minuter.
Servering
Servera kycklingen med macaroni & cheesen och valfri grönsallad & örter till.
Vintips: Muro Primitivo IGT Puglia
Kock: Viktor Westerlind