Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Apothic Red Winemaker’s Blend
Rostad purjolöken i ugn 200° tills den är svart igenom. Mixa purjolöken till ett pulver som sedan blandas med kryddblandningen.
Salta och peppra kycklingen. Gnid in den med rapsolja och honung. Ställ på en ungfastform. Pudra över sot- och kryddblandningen. Stek i ugn 175° tills innertemperaturen är 82°.
Efter halva tiden, slå på med hönsbuljongen som sedan silas av och kokas upp i kastrull. Red med majsmjöl. Smaka av med salt och peppar.
Puré
Koka potatisen mjuk i vatten. Pressa och vispa sedan i kokande gräddmjölk, smör och riven getost. Smaka av med salt och peppar.
Garnityr
Skala sparris och skär på snedden. Ansa champinjonerna. Plocka bladen från dragonen. Stek sedan sparris och champinjoner i olivolja med dragon krispigt. Smaka av med salt och peppar.
Servera till kyckling och puré och sås.
Vintips: Apothic Red Winemaker’s Blend