Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Chiliräkor:
Sötpotatissallad:
Bönsalsa:
Du behöver även:
Chiliräkor:
Ta bort huvudet och allt skal utom sista biten av stjärten på räkorna. Trä upp räkorna på 8 spett. Blanda samman olja, lime, jalapeño, vitlök, socker, salt och peppar. Lägg räkspetten i marinaden.
Sötpotatissallad:
Värm ugnen till 250°C. Skala sötpotatisen och skär den i tärningar. Lägg dem i en ugnsform och ringla över olivoljan. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i 15 minuter. Låt potatisen svalna lite. Koka under tiden upp buljongen och lägg i quinoan. Låt sedan sjuda på medelvärme utan lock i 15 minuter. Låt svalna lite. Blanda samman sötpotatis, quinoa, rödlök och persilja.
Bönsalsa:
Skala och tärna mango och papaya. Skala och finhacka rödlöken. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och hacka fruktköttet fint. Blanda först samman bönorna med rödlök, chili, mynta, limejuice, salt och svartpeppar, vänd sedan försiktigt ned papaya och mango. Blanda samman rostad sötpotatis med quinoa, rödlök och persilja.
Servering:
Pressa lite limesaft över den tärnade avokadon och blanda försiktigt ner den i salladen.
Kock: Emmy Torsund