Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Torsk
Grönsaker
Riven tomat
Garnityr
Torsk
Olja en liten form med olivolja. Lägg på torsken. Salta. Baka i ugnen på 120 grader varmluft tills fisken är 45 grader i innertemperatur. Blanda olja, vitlök , lime & chili. Slå över dressingen över fisken. Bryt sedan ned fisken i bitar och krydda med flingsalt.
Grönsaker
Skala & skär avokadon i grova bitar. Skär av majskornen & riv vitlöken och rosta dem i en panna med lite olivolja tills de får färg. Krydda med salt. Skölj bönorna. Plocka örterna grovt.
Riven tomat
Halvera tomaten. Riv på den grova sidan av rivjärnet, med köttsidan först, så att du bara får skalet kvar i handen. Låt hänga av lite i en sil. Krydda med salt. Blanda med olivoljan.
Servering
Låt gästerna bygga sina egna tacos. Bottna med sallad, bönor, avokado & rostad majs. Toppa med fisk, riven tomat & avsluta med örter. Ringla över dressingen.
Kock: Viktor Westerlind