In English

Bakad Kummel Med Räkolja, Spetskål Och Vitvinssås – Spännande Och Smakrik Fiskrätt Som Andas Västkusten

Vintips: Chavin Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Bakad Kummel Med Räkolja, Spetskol Och Vitvinssås Spännande Och Smakrik Fiskrätt Som Andas Västkusten!

Ingredienser

4 Personer Kummel och räkor

  • 600 g kummelrygg
  • 300 g räkor
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl matolja

Spetskål och blomkål

  • 1 st spetskålshuvud
  • 1 st blomkål
  • 1 ask blomsterkrasse
  • 100 g smör

Vitvinssås

  • 2 st scharlottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st palsternacka
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl fiskfond

Vintips: Chavin Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Thomas Sjöstedt Årets Kock 2015

Chavin Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne är ett prisbelönt vitt vin från södra Frankrike. Smaken är ungdomlig, mycket frisk och aromatisk med de druvkaraktäristiska tonerna av krusbär, päron, gröna äpplen, svartvinbärsblad och citrus.
Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept