Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
sojagéle och getos, serverade med chilidipp
Vintips: Chavin Côtes de Provence Rosé
4 personer Sojagelé:
Sojagelé: Klä en form med plastfolie. Häll sojan i en kastrull. Vispa ut agar agar i sojan och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda några minuter, häll upp i formen och kyl.
Chèvrekräm: Mixa chèvren och färskosten till en kräm.
Vårrullar: Klä en tallrik med plastfolie. Skala och skär moroten, mangon och gurkan i långa strimlor, lagom långa för rispapperet. Skär sojagélen i strimlor. Skär gräslöken smått. Plocka och strimla koriandern, men spara några hela blad till garnering. Blötlägg rispapperen ett och ett i ljummet vatten och lägg dem på en ren fuktig handduk. Fördela morot, mango och gurka på pappret. Spritsa ut chèvrekräm, lägg på sojagelé, gräslök och koriander och rulla ihop. Vik in kanterna och rulla till en hårt packad rulle. Lägg rullarna på den plastade tallriken och kyl i ca 30 minuter före servering.
Chilidipp: Rör ihop sesamolja, sesamfrön, sriracha, majonnäs, vitlök, limeskal och saft. Smaka av med salt. Koka sparrisen ca 1 minut i saltat vatten, kyl snabbt i isvatten.
Servering: Skär varje rulle i 3?4 bitar och servera med dipp, sparris och koriander.
Vintips: Chavin Côtes de Provence Rosé
Kock: Karoline Nordefors