In English

Medelhavsansjovis På Svenska

Vintips: La Guita Manzanilla

Medelhavsansjovis På Svenska

Ingredienser
  • 2 burkar ansjovisfilé (typ Grebbestad)
  • 2 tomater skållade, urkärnade
  • och tärnade i bitar
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 4 msk fin rapsolja eller olivolja
  • 1 tvättad citron, lite av skalet och lite av saften

Garnityr

  • Kapris och dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl västerbottenost
Gör Så Här

Häll av ansjovisen.

Lägg upp filéerna i fina rader på ett stort vackert fat.

Fördela tomathacket, löken och gräslöken på varje bit.

Ringla över rapsoljan smaksatt med citronskal, kapris och dill.

Blanda till ostkrämen med västerbottenosten och cremefraiche.

Servera gärna med surdegsbröd.

Andra goda recept Se fler recept
Se fler recept