Grillad entrecote med sotad broccoli, hasselnötter, salvia, rostad vitlök & sardeller
Vintips: Chavin Côtes de Provence Rosé
Parmesancrème:
Morotsbiffar:
Svarta bönor:
Till servering:
Parmesancrème:
Skala och riv vitlöksklyftan. Blanda samman crème fraiche, parmesan och vitlök. Ställ kallt till servering.
Morotsbiffar:
Värm ugnen till 225°C. Klä en plåt med bakplåtspapper. Skala och riv morot och rotselleri. Skär purjolöken fint och fräs den tillsammans med morot och selleri i lite olja. Strö över curry. Låt svalna och tillsätt salt, ägg, mjöl och rör ihop. Forma biffar och lägg dem på plåten. Stek biffarna i ugn i 20 minuter. Vänd en gång efter halva tiden.
Svarta bönor:
Skär gräslöken smått. Vispa ihop honung, olja, salt och peppar. Vänd ner bönorna och gräslöken.
Servering:
Servera biffarna med parmesancrème och bönor. Servera bönorna med tomat, rucola och rostade solrosfrön.
Vintips: Chavin Côtes de Provence Rosé
Kock: Michael Krantz
Blogg: http://krantz.biz/