164:-
75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA
Medelfylligt, torrt, med härliga, aromatiska smaker från fruktträdgården, som aprikoser, persikor, solvarma citroner, en antydan till jasmin följt av en svalkande mineralton
Region
Steiermark
Distrikt
Sudsteiermark DAC
Sockerhalt
5.5 g/l
Art.Nr
2667914
Alkoholhalt
12,50 %
Region
Steiermark
Producent
Distrikt
Sudsteiermark DAC
Sockerhalt
5.5 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Mycket bra till forell eller lättrökt lax, smörstekt havsabborre med örtsky, grillad fläsk smaksatt med citrongräs serverad på en sallad av risvermiceller, grillad kyckling med sesamfrö och en ingefärs- och limejuicedressing, tagliatelle med torkade tomater, räk- och papayasallad eller ciderbräserad skinka med kompott av äpplen och lök.
Skaldjur
Fisk
Fågel
Smak
Medelfylligt, torrt, med härliga, aromatiska smaker från fruktträdgården, som aprikoser, persikor, solvarma citroner, en antydan till jasmin följt av en svalkande mineralton
Doft
Som när solen bryter igenom molnen: varm, intensiv doft, med aromer av mogna stenfrukter och vita blommor.
Kuriosa
Familjen Wohlmuth producerar några av de få Riesling-vinerna som kommer från Sausal. Sausal sträcker sig runt byn Kitzeck och är ett av Österrikes historiskt äldsta vinodlande områden. Med sitt branta läge, upp till 80 % lutning, är Sausal ett av Europas brantaste vingårdslägen. Robert Parker, den kände amerikanske vinskribenten, skrev vid ett tillfälle: Riesling-vinerna från Österrike är extremt olika Riesling-vinerna från Alsace eller Tyskland. De har den harmoniska balansen mellan fruktsyror och frukt som man hittar i Riesling-vinerna från Frankrike, samtidigt som de har den klingande syra man hittar i Riesling-vinerna från Tyskland. De österrikiska Riesling-vinerna är nästan alltid torra, som just detta vin, och har tydliga mineraltoner.
Vinifiering
Manuell skörd med noggrant urval av de mogna druvorna. Mycket försiktigt och långsam pressning. Musten förs sedan över till ståltankar där jäsningen sker vid 20C med den naturliga jästen från druvorna. Det nya vinet ligger kvar på jästank i ca 3-4 månader. Under den tiden rörs vinet om upprepade gånger för att jästfällningen ska komma i kontakt med vinet och ge mer arom.
Druvor
Riesling 100%
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär