413:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Härliga inslag av grapefrukt, mogna vinbär och stenfrukter. Belöningen är ett vin som är extremt mineraldrivet, karaktärsfullt och personligt, vilket är knutet till den blåsvarta och den röda skifferjordmånen.
Region
Steiermark
Distrikt
Sudsteiermark/Kitzeck im Sausal
Art.Nr
2573324
Alkoholhalt
12,50 %
Region
Steiermark
Producent
Distrikt
Sudsteiermark/Kitzeck im Sausal
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Förträffligt med hummer, vitello tonnato, gratinerade musslor, grillad fylld bläckfisk eller till tryffelrätter. Serveras vid 12 C.
Skaldjur
Smak
Härliga inslag av grapefrukt, mogna vinbär och stenfrukter. Belöningen är ett vin som är extremt mineraldrivet, karaktärsfullt och personligt, vilket är knutet till den blåsvarta och den röda skifferjordmånen.
Doft
Torr, aningen rökig (från skiffern), mineralig, antydan till kryddighet med aromer av stenfrukt och grape. Ett vin med karaktär och stil som getts av ursprunget och hanteringen.
Kuriosa
"Edelschuh har sedan år 1322 varit känd som en av de bästa vingårdarna i Steiermark och klassificerades då som ""grand cru"". Klimatet är mycket varmt, men det höga läget ger druvorna koncentration, fina fruktsyror och intensiv fruktighet. Vingården har mycket brant läge (73- 90%), varför mycket av arbetet sker för hand eller med hjälp av vinsch. Man lägger upp till 1 200 arbetstimmar per hektar årligen. Belöningen är ett vin som är extremt mineraldrivet, karaktärsfullt och personligt, vilket är knutet till den blåsvarta och den röda skiffern där vinodlingarna finns. Ried betyder enskild vingård på tyska.
Vinifiering
Druvorna plockas mycket sent, för hand. De är mycket mogna, men inte angripna av ädelröta (botrytis). Före jäsningen får de ligga ett tag så att aromerna från skalen lakas ur. Sedan sker försiktig pressning som följs av spontan jäsning i 500-liter ekfat. Det unga vinet vilar sedan på fatet i 12 månader, innan det är dags för buteljering.
Druvor
100% Sauvignon Blanc
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär