Här kan du dricka Beaujolais Nouveau 2024
546:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Medelfyllig till fyllig, storartad och komplex, nyanserad med lättsmöriga aromer som påminner om crème brûlée, citron, aprikos, päron, persikor, gula äpplen, citronblommor och rostat bröd. Texturen är sammetslen och lyfts av en fin och elegant syra med ett uns mandelmassa, sälta och rökighet. Mycket långt avslut.
Region
Bourgogne
Distrikt
AOP Mercurey 1er Cru
Sockerhalt
0.3 g/l
Art.Nr
2596124
Alkoholhalt
13,50 %
Region
Bourgogne
Producent
Distrikt
AOP Mercurey 1er Cru
Sockerhalt
0.3 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Detta är en produkt för Restaurangkunder. Är du Privatperson? Klicka här
Passar Till
"Förträfflig med lättstekta pilgrimsmusslor, Karl-Johan svamprisotto, sniglar, ugnsbakad kyckling med murkelsås, sole meunière, laxburgare med scampi, krabba naturell, hummer i smörsås samt fruktiga ostar som Tomme eller Comté."
Fågel
Grönsaker
Smak
Medelfyllig till fyllig, storartad och komplex, nyanserad med lättsmöriga aromer som påminner om crème brûlée, citron, aprikos, päron, persikor, gula äpplen, citronblommor och rostat bröd. Texturen är sammetslen och lyfts av en fin och elegant syra med ett uns mandelmassa, sälta och rökighet. Mycket långt avslut.
Doft
Stor doft med inslag av citrus och gula stenfrukter, smör, aningen blommiga toner som verbena och citronträd.
Kuriosa
Vingården La Mission ägs till 100% av Château de Chamirey och är därför ett monopol. Den består av 3 små odlingslotter varav den äldsta är 80-år gammal. La Mission har en total areal på 1,9240 hektar på toppen av en sluttning ovanför Premier Cru 'Clos du Roi' vingården med öst/sydvästexponering. Jordmånen som består av lera och kalksten är djup och dränerande. Lagringspotential: dricka nu eller 3-8 år till i källaren. Serveras med fördel vid 12-14C.
Vinifiering
Manuell skörd och handsortering. Hela klasar pressas försiktigt. Musten får vila över natten innan den överförs med tyngdkraft till fat för jäsningsprocessen. Vinet jäser och lagras på burgundiska 228-liter ekfat (20% nya). Lagring på fat: 15 månader innan buteljering.
Druvor
100% Chardonnay
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär