In English
Ekologisk
Veganskt
Vitt

La 4ème Tour Pinot Gris EKO

Frankrike, Årgång 2018
Ekologisk
Veganskt
Vitt

La 4ème Tour Pinot Gris EKO

Frankrike, Årgång 2018
Ekologisk
Veganskt
Vitt

La 4ème Tour Pinot Gris EKO

Frankrike, Årgång 2018

136:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2565414

Alkoholhalt
14 %

Producent
Maison Kuentz Bas

Region
Alsace

Distrikt
AOC Alsace

Sockerhalt
7,5 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Pinot Gris 100%

Doft
Medelstor, finstämd doft med inslag av härlig gul frukt, nektar och en aning vita blommor.

Smak
Medelfyllig, torr och avrundad. Smaken är frisk samt rik, med inslag av gul frukt, jasmin och skiffer.

Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär

Kuriosa
Byn där Kuentz-Bas har sitt säte heter Husseren-les-Châteaux (châteaux betyder slott på franska). Byn domineras av tre torn som en gång i tiden var del av ett slott som har utsikt över byn. Det fjärde tornet (som nu inte längre finns) var slottets vakttorn och spelade en viktig roll i slottets försvar. På etiketterna syns också två streck som hänvisar till sluttningarna som leder till slottet där grands crus Eichberg och Pfersigberg ligger. Druvorna kommer vingårdar i när anslutning till dessa grands crus.

Passar Till
Mums till pulled pork med fänkåls- och äppelsallad. Fisk- eller skaldjurspaté, pocherad fisk med smör och riven pepparrot, kyckling eller kalv med gräddsås, kantarelltoast, murkelpaté, Smögenräkor med chiliaioli, gravlax, kallrökt lax och rensteksröra.

Vinifiering
Druvorna skördas för hand, pressas försiktigt och långsamt i 3-6 timmar. Musten ligger sedan vid låg temperatur i 12-48 timmar. Jäsningen sker i 100-åriga trätunnor vid låg temperatur vilket tar 2-4 månader. Därefter får det unga vinet ligga kvar på jästfällningen i 6-8 månader innan försiktig filtrering och buteljering. - Innehåller sulfiter

Lanseringsår
2018

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära