In English
Ekologisk

Gemischter Satz Braitenpuechtorff EKO

Österrike | Årgång 2021
Ekologisk

Gemischter Satz Braitenpuechtorff EKO

Österrike, Årgång 2021

124:-

75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA

Smakrikt, uppfriskande vin, lättsamt och komplext på en och samma gång, med inslag av honungsmelon, citrongräs, limeblommor, syrliga Granny Smitth äpplen, färsk grön päron, mogen och saftig citron, citruszest, kvitten, vita persikor och färska örter.

Art.Nr

2628614

Alkoholhalt

12,50 %

Region

Niederösterreich

Sockerhalt

3.5 g/l

Art.Nr

2628614

Alkoholhalt

12,50 %

Region

Niederösterreich

Sockerhalt

3.5 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Mångfacetterat vin som passar utmärkt till Österrikes nationalrätt schnitzel, chark- och osttallrik, en god fläskkorv, panerad fisk eller friterad kyckling, sparris, lite kryddigare rätter eller bara för sig själv.

Fisk

Fisk

Buffémat

Buffémat

Fågel

Fågel

Smak

Smakrikt, uppfriskande vin, lättsamt och komplext på en och samma gång, med inslag av honungsmelon, citrongräs, limeblommor, syrliga Granny Smitth äpplen, färsk grön päron, mogen och saftig citron, citruszest, kvitten, vita persikor och färska örter.

Doft

Aromatiskt fruktig, lättparfymerad och frisk med toner av sten- och citrusfrukter samt vita blommor.

Kuriosa

Gemischter Satz är ett vin som görs på en "field blend" dvs på olika druvsorter som växer tillsammans, skördas och vinifieras ihop. Det är Österrikes mest traditionella vingårdsplantering och kommer ursprungligen från en vilja att minimera risken för olika vingårdssjukdomar och angrepp då de olika druvsorterna är olika mottagliga. Genom tiden insåg man att de olika druvorna tillförde sin egen karaktär vilket resulterar i ett mångfacetterat vin med stark personlighet. Detta vin görs på en blend av Chardonnay, Müller Thurgau, Welschriesling, Grüner Veltliner, Riesling, Grauburgunder, Pinot Blanc, Frühroter Veltliner, Neuburger, Zierfandler, Rotgipfler, Sämling, Roter Veltliner.

Vinifiering

Manuellskörd i oktober. 10-timmars skalmaceration innan avstjälkning och försiktig pressning. Spontanjäsning med vildjästen som finns på druvskal och i vingårdens miljö. Det unga vinet lagras på sin jästfällning i ståltank till buteljering i februari året efter skörd. Lagringspotential: 5 år. - Innehåller sulfiter.

Druvor

Field blend

Fatkaraktär

Ingen Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära