Romprovning med Plantation på Elite Hotel Savoj
129:-
75 CL SKRUVKORK GLASFLASKA
Smakrikt, uppfriskande vin, lättsamt och komplext på en och samma gång, med inslag av honungsmelon, citrongräs, limeblommor, syrliga Granny Smitth äpplen, färsk grön päron, mogen och saftig citron, citruszest, kvitten, vita persikor och färska örter.
Region
Niederösterreich
Distrikt
Weinviertel DAC
Sockerhalt
3.5 g/l
Art.Nr
2628614
Alkoholhalt
12,50 %
Region
Niederösterreich
Producent
Distrikt
Weinviertel DAC
Sockerhalt
3.5 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Mångfacetterat vin som passar utmärkt till Österrikes nationalrätt schnitzel, chark- och osttallrik, en god fläskkorv, panerad fisk eller friterad kyckling, sparris, lite kryddigare rätter eller bara för sig själv.
Fisk
Buffémat
Fågel
Smak
Smakrikt, uppfriskande vin, lättsamt och komplext på en och samma gång, med inslag av honungsmelon, citrongräs, limeblommor, syrliga Granny Smitth äpplen, färsk grön päron, mogen och saftig citron, citruszest, kvitten, vita persikor och färska örter.
Doft
Aromatiskt fruktig, lättparfymerad och frisk med toner av sten- och citrusfrukter samt vita blommor.
Kuriosa
Gemischter Satz är ett vin som görs på en "field blend" dvs på olika druvsorter som växer tillsammans, skördas och vinifieras ihop. Det är Österrikes mest traditionella vingårdsplantering och kommer ursprungligen från en vilja att minimera risken för olika vingårdssjukdomar och angrepp då de olika druvsorterna är olika mottagliga. Genom tiden insåg man att de olika druvorna tillförde sin egen karaktär vilket resulterar i ett mångfacetterat vin med stark personlighet. Detta vin görs på en blend av Chardonnay, Müller Thurgau, Welschriesling, Grüner Veltliner, Riesling, Grauburgunder, Pinot Blanc, Frühroter Veltliner, Neuburger, Zierfandler, Rotgipfler, Sämling, Roter Veltliner.
Vinifiering
Manuellskörd i oktober. 10-timmars skalmaceration innan avstjälkning och försiktig pressning. Spontanjäsning med vildjästen som finns på druvskal och i vingårdens miljö. Det unga vinet lagras på sin jästfällning i ståltank till buteljering i februari året efter skörd. Lagringspotential: 5 år. - Innehåller sulfiter.
Druvor
Field blend
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär