In English
Ekologisk
Hållbarhetscertifierad

Cecilia Beretta Brognoligo Soave Classico EKO

Italien | Årgång 2022
Ekologisk
Hållbarhetscertifierad

Cecilia Beretta Brognoligo Soave Classico EKO

Italien, Årgång 2022

129:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Torrt, friskt, fylligt med fin mineralitet och generösa frukttoner. Relativt smakrikt, välbalanserat och fin frukt av mogna plommon och honungsmelon. Vinet är torrt men har en mycket trevlig fruktsötma och nötig generositet i avslutningen.

Art.Nr

2628014

Alkoholhalt

13,50 %

Region

Veneto

Distrikt

Soave DOC

Sockerhalt

2.76 g/l

Art.Nr

2628014

Alkoholhalt

13,50 %

Region

Veneto

Distrikt

Soave DOC

Sockerhalt

2.76 g/l

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Som aperitif, gärna med lite gott tilltugg! Eleganta och relativt smakrika fisk- och skaldjursrätter, som grillad lax med mangosalsa eller Spagetti Vongole. Fiskgryta med saffran. Vegetariska rätter med lite sting. Passar även till en Ceasarsallad med kyckling.

Skaldjur

Skaldjur

Fisk

Fisk

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Aperitif

Aperitif

Smak

Torrt, friskt, fylligt med fin mineralitet och generösa frukttoner. Relativt smakrikt, välbalanserat och fin frukt av mogna plommon och honungsmelon. Vinet är torrt men har en mycket trevlig fruktsötma och nötig generositet i avslutningen.

Doft

Frisk, generöst fruktig doft av gula plommon, vit persika och lite örtighet av kamomill och subtila ekfatstoner.

Kuriosa

Vinet kommer från området Brognoligo i Soave.

Vinifiering

Jordmånen är vulkanbaserad. Druvorna torkas till viss del, då klasarna får hänga kvar på vinrankorna i 2-3 veckor efter uppnådd mognad. Det ger en extra komplexitet och skördas sedan för hand. Merparten av vinet jäser i temperaturkontrollerade ståltankar med selekterad jäst. 10-15% av musten som är kvar jäser på andra gången använda franska ekfat, där vinet får genomgå malolaktisk jäsning. Det färdiga vinerna blandas på ståltank och lagras ytterligare i 2 månader "sur lie".

Druvor

Garganega 100%

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Romprovning med Plantation

Romprovning med Plantation

Tamnavulin Rob Roy

Tamnavulin Rob Roy

Tamnavulin Speyside Old Fashioned

Tamnavulin Speyside Old Fashioned

Tamnavulin Scotch Coffee

Tamnavulin Scotch Coffee

Tamnavulin Scotch & Soda

Tamnavulin Scotch & Soda

Tamnavulin New York Sour

Tamnavulin New York Sour

Dryckeslära