128:-
37,5 CL NATURKORK GLASFLASKA
Smakrik och söt med friska smaker av citrus, aprikos och syltade apelsinskal följt av en sval avslutning med inslag av mynta.
Region
Languedoc-Rousillon
Distrikt
AOP Muscat de Rivesaltes
Sockerhalt
126.3 g/l
Art.Nr
2570421
Alkoholhalt
15 %
Region
Languedoc-Rousillon
Producent
Distrikt
AOP Muscat de Rivesaltes
Sockerhalt
126.3 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Klassisk kombination med gåsleverpaté, Roquefort och andra grönmögelostar, samt till fruktpajer och vaniljsmaksatta desserter. Och fantastisk som bas för cocktails, blandad med citronsaft, vodka och ingefära sirap. Recept: 5 cl Muscat-vin, 2,5 cl citronsaft, 2,5 cl vodka och 1,5 cl ingefära sirap, allt väl kylt.
Smak
Smakrik och söt med friska smaker av citrus, aprikos och syltade apelsinskal följt av en sval avslutning med inslag av mynta.
Doft
Ljuvlig och fräsch med livfulla aromer av citrus, tropisk frukt, persikor och aprikos.
Vinifiering
Vins Doux Naturels (”naturligt söta viner”) är en lagstiftad beteckning på ett sött vin, en specialitet för områden som Roussillon och Rivesaltes. När druvorna skördats pressas en del av dem direkt, medan resten krossas lätt och får ligga med skalkontakt vid låg temperatur ett tag innan jäsningen får starta. Den avbryts med tillsats av vinsprit s.k. mutage. Det nya vinet får sedan ligga på sin jästfällning i ungefär 6 månader. Ingen kontakt med ekfat. Restsocker: ca 120 gr/L. - Innehåller sulfiter.
Druvor
Muscat d’Alexandrie 70%, Muscat à Petits Grains 30%
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär