Vilket vin passar bäst till påskmat?
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Detta är en produkt för Privatpersoner. Är du Restaurangkund? Klicka här
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Detta är en produkt för Privatpersoner. Är du Restaurangkund? Klicka här
Druvor
Malbec 100%
Doft
Ett kraftigt, fruktigt vin med inslag av björnbär, plommon och en väl integrerad ton av rostat fat och vanilj.
Smak
Ett fylligt, smakrikt vin med inslag av björnbär, plommon och körsbär. Vinet har ett långt, kryddigt avslut med en tydlig, balanserad fatton.
Fatkaraktär
Tydlig Ekkaraktär
Passar Till
Grillade rätter och grytor av nötkött, vilt, vitlöksspäckat lamm, gärna med smörfräst svamp eller en mustig sås. Ostar som medelstarka hårdostar eller krämig gorgonzola dolce är bra val.
Vinifiering
Druvorna skördas för hand på de högre höjderna av Mendoza. En första selektering görs innan de avstjälkas och förs till tank för kallmacerering och jäsning i totalt 25 dagar. Därefter skiljs skalen från det unga vinet, som får genomgå malolaktisk jäsning. Vinet lagras sedan på fat av fransk och amerikansk ek i ca 12 månader. Efter slutlig blandning ligger vinet på ståltank i en månad innan buteljeringen. - Innehåller sulfiter.
Lanseringsår
2010