In English

Rombauer Napa Cabernet Sauvignon

USA | Årgång 2021

Rombauer Napa Cabernet Sauvignon

USA, Årgång 2021

706:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Sandiga tanniner, en välutvecklad struktur och subtila inslag av rostat bröd och cederträ läggs till detta magnifika vin.

Art.Nr

2664624

Alkoholhalt

15 %

Producent

Rombauer

Region

Kalifornien

Distrikt

Napa Valley AVA

Sockerhalt

2 g/l

Art.Nr

2664624

Alkoholhalt

15 %

Region

Kalifornien

Producent

Rombauer

Distrikt

Napa Valley AVA

Sockerhalt

2 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Lagra i ytterligare 10-15 år eller njut av det nu tillsammans med hjärtlig barbecue och rätter med rött kött.

Buffémat

Buffémat

Fläsk

Fläsk

Lamm

Lamm

Nöt

Nöt

Vilt

Vilt

Fågel

Fågel

Grönsaker

Grönsaker

Smak

Sandiga tanniner, en välutvecklad struktur och subtila inslag av rostat bröd och cederträ läggs till detta magnifika vin.

Doft

Deras magnifika Rombauer Cabernet är en klassisk Napa Cab med stora, djärva dofter av krossad cassis, björnbär och plommon som blandar sig med antydningar av söt kryddighet, bitter choklad och solmogen jord på näsan.

Kuriosa

Koerner och Joan Rombauer flyttade till Napa från Escondido i södra Kalifornien 1972 och köpte snart efter det ett hem på den egendom där vingården nu ligger. Joan arbetade för det berömda Stag's Leap Wine Cellars medan Koerner var flygkapten i många år. År 1980 skapade paret sitt allra första Rombauer-vin, den 1980 Cabernet Sauvignon, som fortfarande produceras än idag.Rombauer har en särskild plats i Napa Valley:s historia tack vare deras exceptionella vintillverkningsanläggningar som användes av många legendariska vinerier under åren, inklusive Dominus, Spottswoode, Duckhorn, Merryvale och Corison. Idag drivs vingården av familjens andra och tredje generationer, som fokuserar på att använda hållbara metoder när det är möjligt och producera druvor av högsta kvalitet.

Vinifiering

Vinet tillbringar 16 månader på franska ekfat innan det buteljeras.

Druvor

Cabernet Sauvignon 88%, Petit Verdot 8%, Cabernet Franc 4%

Fatkaraktär

Tydlig Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära