In English
Veganskt
Rött

Pagus Bisano Valpolicella Ripasso DOC

Italien, Årgång 2018
Veganskt
Rött

Pagus Bisano Valpolicella Ripasso DOC

Italien, Årgång 2018
Veganskt
Rött

Pagus Bisano Valpolicella Ripasso DOC

Italien, Årgång 2018

107:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2531814

Alkoholhalt
13,50 %

Producent
Cantina Valpantena

Region
Veneto

Distrikt
Valpolicella Ripasso DOC

Sockerhalt
6 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
75% Corvina, 15% Rondinella & 10% Corvinone

Doft
Medelstor kryddig och varm doft av mörka bär som slånbär, björnbär och mörka körsbär.

Smak
Medestor välbalanserad smak av kryddor mörka körsbär försiktig fatkaraktär örter, mandel och röda bär.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Ripasso är en gammal metod i Valpolicellaområdet, som fått renässans under senare år. Den ger mer färg, tanniner och smak åt vinerna. Bisano är en liten by, cirka 11 km från Verona. Sluttningarna här ger druvorna bra exponering för solen samtidigt som vindarna hindrar angrepp förorsakade av väta. Allt detta ger druvor av hög kvalitet. Pagus Bisano är ett varumärke för det ripassovin som görs av särskilt utvalda druvor från vingårdarna i Bisano.

Passar Till
Olika rätter av vilt och mörkt kött, antingen grillat eller i traditionella grytor. Svamp som tillbehör passar särskilt väl. Också till vällagrade hårdostar, som parmesan och pecorino.

Vinifiering
Druvorna kommer från stockar med snittålder 10-15 år, från sluttningar i Valpantenadalen. Stjälkarna tas bort och druvorna krossas, innan musten med skal och kärnor förs till jästankar. Det unga vinet vilar på tank efter jäsningen i 10 dagar. Därefter blandar man ner de torkade druvor som kommer från framställningen av amarone- och reciotoviner. Det ger en andra jäsningsperiod och därtill urlakning av smakämnen. Sedan skiljs vinet från fällningarna och lagras på 225-liters ekfat och på stora ekfat i 6-10 månader. - Innehåller sulfiter

Lanseringsår
2015

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära