Här kan du dricka Beaujolais Nouveau 2024
192:-
75 CL PLASTKORK/SYNTET GLASFLASKA
Vinet speglar verkligen Ponciés terroir. Smaken är djup, fruktdriven, frisk och medelfyllig med silkeslena tanniner. Vinet har en skinande ren frukt av mogna röda bär och persika med blommiga toner av rosor, iris och viol som ger vinet den karaktäristiska och eleganta fleuriekaraktären. Avslutningen är lätt pepprig och frisk.
Region
Bourgogne
Distrikt
AOP Beaujolais
Sockerhalt
0.15 g/l
Art.Nr
2593614
Alkoholhalt
13,50 %
Region
Bourgogne
Producent
Distrikt
AOP Beaujolais
Sockerhalt
0.15 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Detta är en produkt för Restaurangkunder. Är du Privatperson? Klicka här
Passar Till
Ett mycket användbart vin som klarar sig enastående på egen hand men också är underbart till kallskuret, fågel- eller fläskrätter samt till smakrik fisk som lax, marulk och tonfisk med rostade medelhavsgrönsaker.
Fisk
Buffémat
Smak
Vinet speglar verkligen Ponciés terroir. Smaken är djup, fruktdriven, frisk och medelfyllig med silkeslena tanniner. Vinet har en skinande ren frukt av mogna röda bär och persika med blommiga toner av rosor, iris och viol som ger vinet den karaktäristiska och eleganta fleuriekaraktären. Avslutningen är lätt pepprig och frisk.
Doft
Ren och förtjusande elegant doft med toner av röda bär och blommiga inslag av torkade rosor, pion och viol.
Kuriosa
Fleurie är en av tio cru i Beaujolais. Vinerna är kända för att vara bland de mest eleganta i regionen, och gör namnet rättvisa genom att ofta utmärkas av en förtjusande blommighet. Druvorna till det här vinet kommer från familjens 4,5 hektar stora jordplätt i branta Poncié. Jordmån: rosa granit som är rik på glimmer och kvarts. Solexponering: sydöst.
Vinifiering
Duvorna skördades för hand när de uppnått optimal mognad. Frukten fick sedan jäsa genom macération semi-carbonique, vilket är den traditionella metoden i Beaujolais. Musten pumpades två gånger per dag och macerering skedde sedan i betongtank under tio dagar. Vinet lagrades slutligen på gamla ekfat. Innan buteljering adderades endast minimalt med svavel, vilket går i linje med Chermettes mycket försiktiga vinifiering.
Druvor
100% Gamay
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär