In English

Domaines Pierre-Marie Chermette

Familjeföretaget Domaines Pierre-Marie Chermette (f.d. Domaine du Vissoux) har varit i familjen Chermettes ägo sedan 1700-talet. De började med 15 hektar i det vackra Pierres Dorées-området i södra Beaujolais. Vid millenieskiftet adderade de sedan 20 hektar i cru-appellationerna Fleurie och Moulin-à-Vent. År 2008 kom de även över mark i Brouilly. Det senaste tillskottet av vingårdar är i Saint-Amour.

Egendomen lever efter devisen ”konsten att göra vin så nära druvan som möjligt”, vilken återspeglar deras hantverk som vinbönder. Chermette var en av de första producenterna i Beaujolais som följde principerna för hållbar odling med manuell skörd, druvsortering och endast naturlig jäst.

Pierre-Marie Chermette tillverkar vin med macération semi-carbonique, vilket är den traditionella metoden i Beaujolais. Det innebär jäsning med hela druvklasar i sluten tank. Vinerna utmärks av en närvarande och charmerande frukt som speglar dess terroir.

Pierre-Marie Chermette anses vara en av referenserna i Beaujolais och är bland annat en av (Master of Wine) Jancis Robinsons favoritproducenter i regionen.

Vad vinskribenter säger om Domaines Pierre-Marie Chermette:

“From his base in southern Beaujolais, Pierre Chermette has become one of the beacons of Beaujolais quality…” David Schildknecht, Robert Parker’s The Wine Advocate, August 2008

Våra viner från Domaines Pierre-Marie Chermette på Systembolaget