Våra bästa nyårsdrinkar
177:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Medelfyllig med bra fruktsyra som balanseras upp av mogna frukttoner av mogna jordgubbar och körsbär. Elegant vaniljton och kryddighet som kanel och lakritsrot. Bra, frisk avslutning med balanserade tanniner.
Region
Veneto
Distrikt
Valpolicella Ripasso DOC
Sockerhalt
9.5 g/l
Art.Nr
2624614
Alkoholhalt
13,50 %
Region
Veneto
Producent
Distrikt
Valpolicella Ripasso DOC
Sockerhalt
9.5 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Klassisk Ripasso som passar till charkuterier, grillat kött eller smakrika vegetariska grytor. Pizza med prosciutto och västerbottenost. Ricottafyllda canneloni med kryddig tomatsås. Till lagrade ostar eller bara som det är!
Buffémat
Nöt
Grönsaker
Smak
Medelfyllig med bra fruktsyra som balanseras upp av mogna frukttoner av mogna jordgubbar och körsbär. Elegant vaniljton och kryddighet som kanel och lakritsrot. Bra, frisk avslutning med balanserade tanniner.
Doft
Generös, elegant doft av mogen röd frukt som körsbär, röda vinbär och skogshallon. Finstämd ton av fat, kryddor och lite torkad frukt.
Vinifiering
Efter att druvorna har avstjälkats och pressats jäser de i kylkontrollerade ståltankar i 25-26 °C med remontage var 8:e timma, vilket gynnar färg och tanninextraktion. Vinet lagras med skalresterna från Amarone druvorna till februari då en andra jäsning sker, enligt Ripasso metoden. Vinet dras över till ekfat av olika storlekar, ålder och rostning för lagring några månader. Ytterligare lagring på flaska i 3 månader.
Druvor
Corvina, Corvinone, Rondinella
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär