In English
Veganskt
Rött

Côte-Rôtie La Germine

Frankrike, Årgång 2017
Veganskt
Rött

Côte-Rôtie La Germine

Frankrike, Årgång 2017
Veganskt
Rött

Côte-Rôtie La Germine

Frankrike, Årgång 2017

345:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2538024

Alkoholhalt
13 %

Producent
Domaine Benjamin et David Duclaux

Region
Rhône

Distrikt
AOP Côte Rôtie

Sockerhalt
<2 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Syrah 95%, Viognier 5%

Doft
Elegant och komplex med aromer av mörk frukt, violer, örter och en antydan till rökighet.

Smak
Fyllig men elegant och med en diskret kraft. De finstämda tonerna av hallon, björnbär, plommon och svartavinbär möter avrundade tanniner och en silkeslen syra med en antydan till örter, viol, svarta oliver och bacon. Lång, komplex eftersmak med inslag av mineral.

Kuriosa
Domaine Duclaux ligger i den södra delen av appellationen Côte-Rôtie sk Côte Blonde, på Rhôneflodens västra sida. Egendomen som grundades 1928 omfattar 5,8 hektar vingårdar av Côte-Rôties 230 hektar. Bröderna Benjamin och David tog över efter pappa Edmond och har, genom ännu mer omsorgsfullt arbete i vingårdarna och i källarna, ytterligare höjt kvaliteten på deras viner. La Germine är namnet på en av de två cuvéerna som de framställer. La Germine är också namnet på en plats i kommunen där vingårdarna ligger.

Passar Till
En klassiker till vilt som rödvinsmarinerad rådjurstek, hjortbiff Rydberg, anka med Karl-Johan svamp och fondantpotatis, rödvinsbräserad fasan eller hare med fikon, träkolsgrillad oxfilé, côte de boeuf eller lamm. Våga prova med äggröra och tryffel!

Vinifiering
Manuell skörd pga sluttande, smala terrasser. I källaren rensar man manuellt bort blad, stjälkar och druvor som inte är perfekta sk ”triage manuel”. Druvorna får långsamt jäsa i temperaturkontrollerade tankar och sedan ligga kvar för urlakning av färg och tanniner, totalt 3 veckor i tank. Därefter skiljs skal och kärnor från det unga vinet, som förs över till lagring på franska ekfat av olika storlekar i 22 månader; endast 22 % av faten utgörs av ny ek. - Innehåller sulfiter.

Lanseringsår
2015

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära