Romprovning med Plantation på Elite Hotel Savoj
435:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Fyllig men elegant och med en diskret kraft. De finstämda tonerna av hallon, björnbär, plommon och svartavinbär möter avrundade tanniner och en silkeslen syra med en antydan till örter, viol, svarta oliver och bacon. Lång, komplex eftersmak med inslag av mineral.
Region
Rhône
Distrikt
AOP Cote Rotie
Sockerhalt
<2 g/l
Art.Nr
2538024
Alkoholhalt
13 %
Region
Rhône
Producent
Distrikt
AOP Cote Rotie
Sockerhalt
<2 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
En klassiker till vilt som rödvinsmarinerad rådjurstek, hjortbiff Rydberg, anka med Karl-Johan svamp och fondantpotatis, rödvinsbräserad fasan eller hare med fikon, träkolsgrillad oxfilé, côte de boeuf eller lamm. Våga prova med äggröra och tryffel!
Vilt
Smak
Fyllig men elegant och med en diskret kraft. De finstämda tonerna av hallon, björnbär, plommon och svartavinbär möter avrundade tanniner och en silkeslen syra med en antydan till örter, viol, svarta oliver och bacon. Lång, komplex eftersmak med inslag av mineral.
Doft
Elegant och komplex med aromer av mörk frukt, violer, örter och en antydan till rökighet.
Kuriosa
Domaine Duclaux ligger i den södra delen av appellationen Côte-Rôtie sk Côte Blonde, på Rhôneflodens västra sida. Egendomen som grundades 1928 omfattar 5,8 hektar vingårdar av Côte-Rôties 230 hektar. Bröderna Benjamin och David tog över efter pappa Edmond och har, genom ännu mer omsorgsfullt arbete i vingårdarna och i källarna, ytterligare höjt kvaliteten på deras viner. La Germine är namnet på en av de två cuvéerna som de framställer. La Germine är också namnet på en plats i kommunen där vingårdarna ligger.
Vinifiering
Manuell skörd pga sluttande, smala terrasser. I källaren rensar man manuellt bort blad, stjälkar och druvor som inte är perfekta sk ”triage manuel”. Druvorna får långsamt jäsa i temperaturkontrollerade tankar och sedan ligga kvar för urlakning av färg och tanniner, totalt 3 veckor i tank. Därefter skiljs skal och kärnor från det unga vinet, som förs över till lagring på franska ekfat av olika storlekar i 22 månader; endast 22 % av faten utgörs av ny ek. - Innehåller sulfiter.
Druvor
Syrah 95%, Viognier 5%