Våra bästa nyårsdrinkar
96,90:-
75 CL NATURKORK GLASFLASKA
Klassiskt, urtypiskt Chinon med sin angenäma friskhet under den påtagliga frukten. Medelfyllig smak med livfulla aromer av svarta vinbär, jordgubbar, hallon, körsbär och fullmogna, mörka plommon, avrundad med medelstor friskhet och en touch av läder och gröna toner av löv och mynta.
Region
Loire
Distrikt
AOP Chinon
Sockerhalt
<0,5 g/l
Art.Nr
2557814
Alkoholhalt
12,50 %
Region
Loire
Producent
Distrikt
AOP Chinon
Sockerhalt
<0,5 g/l
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Mycket matvänligt vin eftersom de friska syrorna gör att det kan kombineras med tomatbaserade rätter, till såser med vinägerbas (rökig BBQ!) och smakrika, vegetariska rätter. Andra goda kombinationer är fläskstek, burgare på nöt eller gryta på nötkött, kyckling med tomat- och currysås, kalkon med tranbärssås, skogsfågel, lammstek, pâté, stekt forell, getostar, gärna från Loire.
Fläsk
Lamm
Grönsaker
Smak
Klassiskt, urtypiskt Chinon med sin angenäma friskhet under den påtagliga frukten. Medelfyllig smak med livfulla aromer av svarta vinbär, jordgubbar, hallon, körsbär och fullmogna, mörka plommon, avrundad med medelstor friskhet och en touch av läder och gröna toner av löv och mynta.
Doft
Ett solklart Cabernet Franc-vin med aningen grön paprika följt av nyplockade plommon, röda bär, litet läder, torrt grus och kryddor.
Kuriosa
Vingården ligger nära den medeltida staden Montrichard, i den del av Loire som kallas ”konungarnas dal” där man återfinner många historiska slott. Paul Buisses, som ägs av Maison Pierre Chainier är på 40 hektar och man tillämpar ekologiska principer för odlingen. Vingårdarna vetter mot väster och jordmånen består av kalkrika lerjordar.
Vinifiering
Klassisk vinifiering i rostfria ståltankar med temperaturkontroll, macerering under 2-3 veckor med pigeage/remontage där druvskalen pressas nedåt för utvinnande av arom, färg och tannin. Alkoholjäsningen följs av malolaktikjäsning för att framhäva fruktaromerna och mjuka upp syran. Vinet lagras sedan på franska ekfat under 3 månader innan buteljering.
Druvor
Cabernet Franc 100%
Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär
Lanseringsår
2017