In English
Veganskt
Rött

Chinon Rouge Paul Buisse

Frankrike, Årgång 2018
Veganskt
Rött

Chinon Rouge Paul Buisse

Frankrike, Årgång 2018
Veganskt
Rött

Chinon Rouge Paul Buisse

Frankrike, Årgång 2018

90:-

75 cl
GLASFLASKA

Artikelnr
2557814

Alkoholhalt
13 %

Region
Loire

Distrikt
AOP Chinon

Sockerhalt
<0,5 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista

Produktinformation

Druvor
Cabernet Franc 100%

Doft
Ett solklart Cabernet Franc-vin med aningen grön paprika följt av nyplockade plommon, röda bär, litet läder, torrt grus och kryddor.

Smak
Klassiskt, urtypiskt Chinon med sin angenäma friskhet under den påtagliga frukten. Medelfyllig smak med livfulla aromer av svarta vinbär, jordgubbar, hallon, körsbär och fullmogna, mörka plommon, avrundad med medelstor friskhet och en touch av läder och gröna toner av löv och mynta.

Fatkaraktär
Viss Ekkaraktär

Kuriosa
Vingården ligger nära den medeltida staden Montrichard, i den del av Loire som kallas ”konungarnas dal” där man återfinner många historiska slott. Paul Buisses, som ägs av Maison Pierre Chainier är på 40 hektar och man tillämpar ekologiska principer för odlingen. Vingårdarna vetter mot väster och jordmånen består av kalkrika lerjordar.

Passar Till
Mycket matvänligt vin eftersom de friska syrorna gör att det kan kombineras med tomatbaserade rätter, till såser med vinägerbas (rökig BBQ!) och smakrika, vegetariska rätter. Andra goda kombinationer är fläskstek, burgare på nöt eller gryta på nötkött, kyckling med tomat- och currysås, kalkon med tranbärssås, skogsfågel, lammstek, pâté, stekt forell, getostar, gärna från Loire.

Vinifiering
Klassisk vinifiering i rostfria ståltankar med temperaturkontroll, macerering under 2-3 veckor med pigeage/remontage där druvskalen pressas nedåt för utvinnande av arom, färg och tannin. Alkoholjäsningen följs av malolaktikjäsning för att framhäva fruktaromerna och mjuka upp syran. Vinet lagras sedan på franska ekfat under 3 månader innan buteljering.

Lanseringsår
2017

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära