In English
Veganskt

Chinon Rouge Paul Buisse

Frankrike | Årgång 2021
Veganskt

Chinon Rouge Paul Buisse

Frankrike, Årgång 2021

99,90:-

75 CL NATURKORK GLASFLASKA

Klassiskt, urtypiskt Chinon med sin angenäma friskhet under den påtagliga frukten. Medelfyllig smak med livfulla aromer av svarta vinbär, jordgubbar, hallon, körsbär och fullmogna, mörka plommon, avrundad med medelstor friskhet och en touch av läder och gröna toner av löv och mynta.

Art.Nr

2557814

Alkoholhalt

12,50 %

Region

Loire

Sockerhalt

0.5 g/l

Art.Nr

2557814

Alkoholhalt

12,50 %

Region

Loire

Sockerhalt

0.5 g/l

Fyllighet

Strävhet

Fruktsyra

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Mycket matvänligt vin eftersom de friska syrorna gör att det kan kombineras med tomatbaserade rätter, till såser med vinägerbas (rökig BBQ!) och smakrika, vegetariska rätter. Andra goda kombinationer är fläskstek, burgare på nöt eller gryta på nötkött, kyckling med tomat- och currysås, kalkon med tranbärssås, skogsfågel, lammstek, pâté, stekt forell, getostar, gärna från Loire.

Fläsk

Fläsk

Lamm

Lamm

Grönsaker

Grönsaker

Smak

Klassiskt, urtypiskt Chinon med sin angenäma friskhet under den påtagliga frukten. Medelfyllig smak med livfulla aromer av svarta vinbär, jordgubbar, hallon, körsbär och fullmogna, mörka plommon, avrundad med medelstor friskhet och en touch av läder och gröna toner av löv och mynta.

Doft

Ett solklart Cabernet Franc-vin med aningen grön paprika följt av nyplockade plommon, röda bär, litet läder, torrt grus och kryddor.

Kuriosa

Vingården ligger nära den medeltida staden Montrichard, i den del av Loire som kallas ”konungarnas dal” där man återfinner många historiska slott. Paul Buisses, som ägs av Maison Pierre Chainier är på 40 hektar och man tillämpar ekologiska principer för odlingen. Vingårdarna vetter mot väster och jordmånen består av kalkrika lerjordar.

Vinifiering

Klassisk vinifiering i rostfria ståltankar med temperaturkontroll, macerering under 2-3 veckor med pigeage/remontage där druvskalen pressas nedåt för utvinnande av arom, färg och tannin. Alkoholjäsningen följs av malolaktikjäsning för att framhäva fruktaromerna och mjuka upp syran. Vinet lagras sedan på franska ekfat under 3 månader innan buteljering.

Druvor

Cabernet Franc 100%

Fatkaraktär

Viss Ekkaraktär

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära