Romprovning med Plantation på Elite Hotel Savoj
2019:-
2000 CL
Frisk och fruktig smak med krispiga toner av röd bärfrukt som röda vinbär och jordgubbar. Fin koncentration och bra syra.
Sockerhalt
6 g/l
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Sällskapsvin.Sommarfräscha sallader med räkor eller grillad kyckling. Löjromspizza eller lätta pastarätter. Ricotta- eller mozzarellarätter
Skaldjur
Fisk
Asiatiskt
Buffémat
Fågel
Grönsaker
Ost
Sällskapsdryck
Aperitif
Smak
Frisk och fruktig smak med krispiga toner av röd bärfrukt som röda vinbär och jordgubbar. Fin koncentration och bra syra.
Doft
Lätt, fruktig och aromatisk med hallon och solmogna röda vinbär.
Vinifiering
Druvorna skördas var för sig, pressas och macererar 72 timmar med skalen i kylda ståltankar. Musten av montepulciano, nero d’avola och merlot sparas till 20% av tankvolymen. Så kallad saignéemetod. Musten får jäsa svalt på temperaturkontrollerade ståltankar som ett vitt vin, vilket ger ett ljust och fräscht rosévin. Vinerna blandas och lagras några månader på ståltank vid 15 grader för att få ett välbalanserat vin.
Druvor
Montepulciano 20%, Negroamaro 40%, Nero d’Avola 30%, Merlot 10%
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär