33:-
20 CL SKRUVKORK GLASFLASKA
Lätt till medelfylligt vin med toner av svarta vinbär, mörka mogna bär och örtiga inslag. Smaken är mjuk och elegant med ett långt avslut
Sockerhalt
40 g/l
Fyllighet
Fruktsyra
Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln
Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss
Passar Till
Vinets eleganta och fina struktur gör det till ett oerhört matvänligt alternativ. Passar till lika bra till en mustig gryta som till lite lättare rätter av kalv eller fågel.
Buffémat
Fläsk
Nöt
Fågel
Grönsaker
Smak
Lätt till medelfylligt vin med toner av svarta vinbär, mörka mogna bär och örtiga inslag. Smaken är mjuk och elegant med ett långt avslut
Doft
Pigga toner av röd frukt, hallon, nypon och körsbär
Kuriosa
Chavin håller till i Béziers i Languedoc i södra Frankrike och är en av landets mest innovativa vinproducenter. Grundaren Mathilde Boulachin är född i Champagne, har en master i vin och mångårig erfarenhet från vinbranschen i både Frankrike och Sverige. År 2010 köpte hon mark i Languedoc för att kunna producera ursprungstypiska viner med tydligt hållbarhetsfokus. De flesta vinerna är därför ekologiskt certifierade och det finns även flera alkoholfria alternativ i producentens portfölj. På bara 14 år har Chavin blivit en enorm succé och exporteras numera till över 60 länder. De har även belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner.
Vinifiering
Nyckeln till ett bra alkoholfritt vin är att ha ett riktigt bra basvin att utgå ifrån. Vacuum Distillation är ett av de vanligaste och mest skonsamma sätt för att avalkoholisera vin. I denna process avlägsnas alkoholen från vinet genom att det värms till cirka 35 grader, för att alkoholen ska avdunsta utan att påverka smaken. Genom att avalkoholisera vinet enligt denna metod innan buteljering kan producenter säkerställa att konsumenterna får en autentisk smakupplevelse.
Fatkaraktär
Ingen Ekkaraktär