In English

Planteray Isle of Fiji

Fiji

Planteray Isle of Fiji

Fiji

399:-

70 CL PLASTKORK/SYNTET GLASFLASKA

Fyllig och djup, vaniljkola, honung, ingefära och fruktiga inslag av plommon och kokos.

Art.Nr

2764623

Alkoholhalt

40 %

Producent

Planteray Rum

Sockerhalt

16 g/l

Art.Nr

2764623

Alkoholhalt

40 %

Producent

Planteray Rum

Sockerhalt

16 g/l

RESTAURANGSORTIMENT

Gör som hundratals andra restaurangkunder och lägg din order via Spendrups E-handelsportal.
Till E-handeln

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss

Spara i lista Ta bort ur lista File icon

Passar Till

Utmärkt att njuta som den är eller som en exotisk longdrink med kokosvatten och citronjuice.

Avec

Avec

Aperitif

Aperitif

Smak

Fyllig och djup, vaniljkola, honung, ingefära och fruktiga inslag av plommon och kokos.

Doft

Det första dofterna man möts av är intensiv melass och päron. Därefter kommer fruktiga toner med äpplen, päron, krusbär och kryddigare aromer medmuskot, vanilj och en liten stillsam rök.

Kuriosa

Fijiöarna anses vara en optimal plats för att odla sockerrör. Den vulkaniska jorden, världens renaste vatten och den jämna höga temperaturen ger Fijis sockerrör en sockerhalt som är högre än någon annanstans i världen. Fiji har en unik ”terroir” som sätter sin egen fruktiga stil på ögruppens rom. Med Plantation Isle of Fiji vill franska Planteray hylla önationen och den makalösa skönheten på Fiji Islands. Sockerproduktionen på Fiji sysselsätter närmare 200 000 personer, vilket motsvarar cirka 30 procent av samtliga förvärvsarbetande. Sockerindustrin är så betydelsefull att sockerrör har fått bli en del av såväl önationens flagga som dess stadsvapen. Trots detta finns endast ett romdestilleri på de 300 öarna, South Pacific Distillery, som ligger i Lautoka på den västra delen av huvudön

Tillverkning

Planteray Isle of Fiji har gjorts på melass och destillerats både i kolonn- och traditionell potstillpanna. Därefter har spriten lagrats på amerikanska bourbonfat i tropiskt klimat under två till tre år innan den skeppats till cognacshuset Masion Ferrand i sydvästra Frankrike för ytterligare ett års lagring på fat som tidigare innehållit Cognac.

Liknande drycker
Inspiration Dryckeslära
Dryckeslära