In English
  • Art.nr: 20177
  • Volym: 750 ml
  • Pris: 149 kr
  • Alk.halt: 15 %

La Molla Montepulciano

Upptäck ekologiska nyheten La Molla Montepulciano d’Abruzzo Riserva från den vackra och bergiga havsregionen Abruzzo. Ekologisk jordbruk samt varsam vinifiering och lagring ger ett generöst och komplext vin med utvecklad smak av mörka körsbär, saftiga björnbär, plommon, bergamott, balsamico, lakritsrot, lila blommor, choklad, färska örter och eleganta toner av fat. Från och med 1 december finns årgång 2018 i Systembolagets fasta sortiment.

Passar till

Dish icon

Fläsk

Dish icon

Nöt

Dish icon

Ost

Dish icon

Vilt

Nyhet på Systembolaget

Från och med december finns La Molla Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2018 på Systembolagets hyllor. Vinet är delvis lagrat på fat, har nyanserade, balanserade toner och montepulcianodruvans karaktäristiskt mörkfruktiga karaktär som har fått utvecklas med värdighet med några års lagring. Passar perfekt till eleganta kötträtter av nöt och lamm, smakrika pastarätter och utvalda lagrade ostar. 

  • Doft
  • Nyanserad doft av mörka körsbär, saftiga björnbär, plommon, balsamico, lakritsrot, lila blommor, choklad, färska örter och eleganta inslag av fat.
  • Smak
  • Generös, fruktig och balanserad smak med frisk syra, mjukt inlindade tanniner och nyanserade toner av mörka, saftiga bär, kryddor, choklad, bergamott och ekfat.

Vinifiering

La Molla Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2018 är gjord på 100 % ekologiska montepulcianodruvor från Abruzzernas dramatiska landskap. Här odlas druvorna med respekt för naturen och utan kemiska bekämpningsmedel, vilket låter både jorden och vinrankorna uttrycka sin fulla potential.

Vinifieringen bygger på ett noggrant hantverk där varje steg utförs för att bevara druvornas karaktär och ge maximal smakrikedom. Endast handskördade druvor används, vilket säkerställer frukt är av högsta kvalitet. De plockas vid optimal mognad för att fånga regionens karaktär och ge ett vin med djup, balans och tydlig identitet. Efter skörden jäser vinet varsamt med skalkontakt i upp till 20 dagar för att utvinna färg, smak och struktur.  La Molla Montepulciano d’Abruzzo Riserva har lagrats i nio månader på 225 liters ekfat och sedan ytterligare 15 månader på ståltank, vilket ger en balanserad och nyanserad karaktär.