In English

Spring tipsar om kvarterskrogar: Stella Pizza

Vi har insett att vi vet alldeles för många bra kvarterskrogar för att kunna låta bli att tipsa om dem. Först ut bland kvarterskrogsfavoriterna är nyöppnade Stella Pizza i Sundbyberg. Bakom pizzerian står inga mindre än gänget bakom stjärnkrogen Etoile.

Hur mycket älskar man inte en perfekt kvarterskrog? Vi vet alldeles för många bra att kunna låta bli att tipsa om dem. Först ut är nyöppnade Stella Pizza i Sundbyberg, en förort strax nordväst om Stockholm. Bakom pizzerian står inga mindre än gänget bakom stjärnkrogen Etoile, Jonas Lagerström och Danny Falkeman samt deras två nya kompanjoner Kewin Rustas och Pernilla Liljeros. Stella Pizza öppnade på svenska pizzans nationaldag, 1 januari i år. Inte helt otippat har det återigen blivit braksuccé för stjärngänget. Tre dagar efter öppning var de redan uppe i över 300 bakade pizzadegar om dagen. Vi bytte några ord med Jonas Lagerström.

Berätta om Stella Pizza! Vad kan man som gäst kan förvänta sig när man går till er?
Stella Pizza hyllar och hämtar inspiration från den svenska pizzatraditionen. Tanken är att det ska vara hög igenkänningsfaktor, med de pizzasorter som vi själva växt upp med. Som avsändare sätter vi förstås vår prägel och tar nästa steg när det kommer till råvaror, hållbarhetstänk, hantverk och modernitet, men när det kommer till de olika pizzasorterna från menyn är de flesta klassiker som Hawaii och Capricciosa. Vår mest sålda pizza är kebabpizza (precis som på de flesta andra pizzerior i Sverige). Vi har även några mer innovativa varianter, exempelvis en med tryffel och en med löjrom. Dessutom kommer vi att ha ett gästspel varje månad, med både kända kockar och andra inspirerande profiler.

Om vi jämför oss med andra pizzerior som öppnat med hög ambition gällande kvalitet så är ju vi snarare motsatsen när det kommer till pris och tillgänglighet. Vi vill ju behålla de familjevänliga priser som de flesta förortspizzerior brukar ha. Tanken är ju att man ska känna att hela familjen ska kunna komma hit och hänga. Barn upp till tolv år äter därför gratis. Vi har öl och vin och vår egen fruktsoda, det ska inte finnas någon anledning att gå till någon annan pizzeria, oavsett vem du är.

Tanken är att expandera och ha över 100 pizzerior inom tre år. Nästa öppning är förstås hemlig i nuläget, men den kommer att ligga mer centralt. Framöver kommer det dock vara kommer fokus på just förorter, Stella Pizza ska verkligen vara tillgängligt för alla.

Hur har ni tänkt när ni har gjort vinlistan?
Vi har valt att jobba med producenter som tänker lite som oss och som delar vår syn på hållbarhet. Gärna mindre producenter med ett modernt synsätt och som jobbar underifrån. Dessutom vill vi att det ska tillgängliga. Tillgängliga i smaken, så att de är passar att dricka som de är och vara lättsamma till en pizza men även tillgängliga i pris – precis som våra pizzor. Vi vill att alla ska känna att de kan ta ett glas till maten. Sedan får vi se hur allt utvecklas, kanske adderar vi mer exklusiva grejer framöver.

Vem skulle du säga är bästa sällskap om man ska bjuda med en person till ditt ställe?
Vi vill ju att alla ska känna sig välkomna hit, och har gjort det särskilt tillgängligt för att man ska kunna hit som barnfamilj.

Vad får vi inte missa på menyn?
Får man säga så om sin egen mat? Tryffelpizzan är verkligen… Dessutom har vi gjort vår egen tolkning av svensk pizzasallad!

Du hittar Stella Pizza på Sturegatan 4 i Sundbyberg. Öppet alla dagar mellan 10-22

Läs mer om dryckestrender och nyheter