In English

Spring tipsar om kvarterskrogar: Intill

Vi har insett att vi vet alldeles för många bra kvarterskrogar för att kunna låta bli att tipsa om dem. Restaurangen Intill ligger i Kålltorp i utkanten av östra Göteborg och har med sin välvalda och ombytliga meny blivit ett extra vardagsrum för många göteborgare.

Hur mycket älskar man inte en perfekt kvarterskrog? Vi vet alldeles för många bra för att kunna låta bli att tipsa om dem. Restaurang Intill i Göteborg ligger i Kålltorp i östra utkanten av staden har med sin ombytliga meny blivit ett extra vardagsrum för många göteborgare. Här kan du prova alltifrån dumplings till musslor och välvalda viner. Vi bytte några ord med krögaren Carl Allard.

När startade ni Intill och vilka är ni som ligger bakom?

Jag, min moster Maria och hennes sambo Mikael startade Intill i slutet på maj 2018, så vi firar snart fyra år. Jag och min moster satt på Mr P på Avenyn en kväll och pratade sådär som många gör, ”man skulle verkligen ha ett eget ställe”. Både Maria och Mikael jobbade heltid innan men hon lovade att försöka övertala honom om att våga säga upp sig för att satsa på det här. Jag hade aldrig trott att det skulle bli allvar men hon lyckades! Det är Mikael som är den som är den duktiga i köket, jag och Maria är bättre på att äta. Vi bor i Kålltorp, där Intill ligger. Innan var det en grekisk restaurang i lokalen, där jag faktiskt jobbade extra som liten.


Berätta om Intill! Vad kan man som gäst kan förvänta sig när man går till er?

Vi vill ha att Intill ska vara som ett extra vardagsrum för våra gäster, där man känner sig extra välkommen och går till för att äta vällagat och dricka goda och roliga viner. Vår köksmästare Viggo jobbar ganska fritt och menyn kan bjuda på alltifrån musslor och råbiff till friterade dumplings. Många av våra gäster är här en till två gånger i veckan. Vi har en liten meny, men byter den ofta just för att man ska kunna komma hit ofta utan att tröttna. Av samma anledning uppdaterar vi även vinlistan kontinuerligt. Vi försöker att ha en bred vinlista med bra spridning på både smak och ursprung, vi vill ha något för alla. Du hittar därför väldigt olika stilar: torra och strama, fruktiga, lätta, fatlagrade och smöriga… Vi väljer vinerna utifrån rådande meny, för att alltid ha viner som passar till vår mat.


Vad får vi inte missa på menyn?

Göteborgsposten gjorde faktiskt ett reportage om vår scrocciarella (som en typ av surdegspizza eller focaccia med topping). Vi har flera olika och precis som övrig meny byter vi ofta olika toppings. En gäst tipsade dock GP om vår scrocciarella med lax, löjrom och crème fraiche och den har blivit så pass populär att den har fått stå kvar på menyn i nästa fyra år. Den väl nästan blivit något av signaturrätt nu.

Har du själv någon är särskild favoritkombo när det kommer till mat och dryck?

Jag är inte så krånglig i min stil, jag tycker att det är få saker som slår en vällagad råbiff. Till det dricker jag nog helst en kall lager, som Melleruds. Just nu har vi två olika råbiffar på menyn, en som är ganska klassisk i tillbehören och en som har lite mer av en twist.

Vem skulle du säga är bästa sällskap om man ska bjuda med en person till ditt ställe?

Det är det som fint, att det inte finns någon särskild person som passar extra bra här. Vi har alltifrån unga tjejer till kära pensionärer som gäster. Det bästa sällskapet är ju den du vill gå hit med. Alla ska känna att de är välkomna och passar in här.

Du hittar restaurang Intill i Göteborg, på Kyrkåsgatan 13.


Öppettider:
Tisdag-Torsdag 17-22
Fredag-Lördag 16-23

Läs mer om dryckestrender och nyheter