In English

Spring tipsar om kvarterskrogar: KiGO i Helsingborg

Hur mycket älskar man inte en perfekt kvarterskrog? Restaurang KiGO i Helsingborg är en riktig liten pärla. Ambitionen att bjuda gästen på en alldeles särskild upplevelse med mat som de flesta inte lagar hemma brukar överträffas med råge. Menyn byter ständigt tema och bjuder på allt ifrån folkligt och vegetariskt till rysk kaviar.

Favoritkrogen KiGO i Helsingborg jobbar tematiskt men sin meny under året, men ruckar aldrig på den höga kvaliteten. Härnäst står temat Sydafrika möter Norden på menyn. Vi bytte några ord med krögaren Kamilla Kreffe.

Berätta om KiGo! Vad kan man som gäst förvänta sig när man kommer till er?

Vi vill att gästen ska få en upplevelse här, någonting mer än vad man vanligtvis får när man går på restaurang. Vi vill servera ovanliga smakupplevelser, helst sådant som de flesta inte lagar själva hemma. Spännande mat i kombination med pirriga cocktails och drinkar, god service och bra musik ger en atmosfär som nog bäst beskrivs som internationell och rolig. Ja, vi vill att gästen ska ha roligt!

Vi som jobbar på KiGO är väl medvetna att det kostar en hel del att gå ut och äta och dricka. Då måste man få god service och fantastisk mat och dryck. Det ska verkligen kännas att det var värt det!

När startade KiGO och vilka är ni som ligger bakom?

Det började med att Stig Stisse Jönsson och jag gick in för att försöka rädda Restaurang Lagmarks. Vi bytte namn till Lagmarks Hörna, men efter att samarbetet med Lagmarks avslutades bestämde vi oss för att försöka att hitta ett helt oprövat koncept. Vi ville verkligen göra någonting helt nytt, något som helsingborgarna aldrig hade varit med om innan. Ingen kunde vara bättre att bolla denna önskan med än kreatören och matkonstnären Alex Sehlstedt. Hans fantastiska idéer kändes helt rätt och KiGO var ett faktum!


Vad får vi inte missa på menyn?

Ingenting, välj det du är sugen på! Alla våra maträtter är framtagna för att passa smaker inom det temat vi har för stunden. Vi byter nämligen meny ungefär tre gånger om året. Det blir därför menybyte nu i skiftet mellan i april och maj, med tema Sydafrika/Norden. Vi tycker själva att det kul att byta meny och vinlista och lägger verkligen stor kärlek, tanke och provlagning bakom varje maträttsskapelse. Vi upplever att gäster oftast ger oss lite fria händer när det gäller val av mat och dryck – och blir positivt överraskade.

Hur har ni tänkt när ni har gjort vinlistan?

Eftersom våra olika tema utgår ifrån olika ursprung och kombinationer letar vi förstås efter viner som är just därifrån vi hittar inspiration till vår mat. Nu när vi har tema Sydafrika dyker det därför upp chenin blanc och pinotage på vinlistan. Vi har dock fortfarande kvar våra naturviner och svulstiga viner från Chile och Spanien och övriga världen samt mina älskade bourgogner.

Har du själv någon är särskild favoritkombo när det kommer till mat och dryck?

Jag blir alltid glad när en gäst väljer ett halvtorrt eller lite sötare vin till ett kryddstark rätt, för det är en fantastisk kombo. Eller väljer att ta en kyld bourgogne till heta skaldjur eller smakrik fisk… Kombination och val av rätt dryck till maten är ju onekligen många, och inte minst personliga. 

Som servispersonal har man den lyxiga möjligheten att guida så att gästen får en ny upplevelse, och det är ju fantastiskt.

Vem skulle du säga är bästa sällskap om man ska bjuda med en person till ditt ställe?

Det bästa är att komma till KiGO med en nyfikenhet på smaker, och en vilja av att få ha det riktigt bra i en avslappnad atmosfär.  Man ska kanske inte heller vara känslig för hög musik, för efter kl 20.00 höjer vi musiken succesivt. Vill du uppleva oss på dagtid serverar vi även lunch på vardagar mellan kl 11.30-14.30, då vi har tre rätter att välja mellan. Vi vill skapa upplevelser! Bjud med den som du tror kommer att uppsatta det.

Du hittar restaurang KiGO i Helsingborg, på Sundstorget 3.


Öppettider:

Tisdag- Torsdag: 11.30 – 22.00
Fredag 11.30 – 01.00
Lördag: 17.00 – 01.00

Läs mer om dryckestrender och nyheter