In English

Spring tipsar om kvarterskrogar: EDEN I STOCKHOLM

Grattis Stockholm! I år är det premiär för Eden, Smedsuddens nya restaurang. Vi vågar lova att det blir succé. Bakom restaurangen står nämligen gänget som ansvarar för bland annat Trädgården, Färgfabriken, Fållan och Häktet. I köket är Sally Voltaire kreativ ledare och inspiration hämtas mestadels från Medelhavet.

För den som stannar kvar eller kommer på besök i Stockholm i sommar kan vi berätta det populäraste stället med all säkerhet bli Smedsuddens nya restaurang Eden. Lokalen är en kulturskatt från 1800-talet, ligger vid Smedsuddsbadet på Kungsholmen och har länge stått tom. Utan att behöva lämna staden får besökaren här både bohemisk nostalgi och prunkande grönska.

Viktor Nyman är ansvarig krögare, i köket är Sally Voltaire kreativ ledare och ledorden är enkelhet, bra råvaror och fokus på grönsaker.

För den som vill stanna kvar eller komma först efter middagen finns goda möjligheter att uppleva fest med oerhört god stämning. Personerna bakom har tidigare arbetat upp succéer som Trädgården, Häktet, Fållan och Färgfabriken. Edens barchef är Kaj-khan Hrynczenko och källarmästare Caroline Sjöberg. Musiken på Eden kureras av flera personer, som alla har gemensamt att de gör Stockholms uteliv väldigt mycket roligare.

Du hittar Eden på Smedsuddsvägen 23 i Stockholm. Eden har öppnat upp för vårens bordsbokningar. Under vårsäsongen håller Eden öppet onsdag – söndag för att sedan utöka sina öppettider under sommaren.


Öppettider 18 maj-5 juni:
Ons – Fre 17.00 – 00.00
Lör 11.00 – 00.00
Sön 11.00 – 18.00

Läs mer om dryckestrender och nyheter