In English

krogar vi gillar: Kalmar Kött och Bar

Kalmar Kött och Bar är ett modernt stekhus med fokus på kött av hög kvalitet från utvalda gårdar. I baren görs stans bästa cocktails och på spritlistan har de över 30 olika handplockade ginsorter.

Krogfavoriten Kalmar Kött och Bar är en hotellrestaurang som ligger i anslutning till Nya Frimurarehotellet. Vi bytte några ord med restaurangchefen Jill Wollberg Karlsson.

– På luncherna serverar vi allt från tolkningar på klassiska rätter till modern och internationell husmanskost. På kvällen förvandlas vi till ett modernt stekhus med fokus på grillat och kött av hög kvalitet från utvalda gårdar. Till detta serverar vi passande drycker och välgjorda cocktails. Vi har förstås bra alternativ för de som föredrar fisk eller vegetariskt och vi serverar mat i olika prisklasser. Menyerna varieras efter årstid och byts fyra till fem gånger per år.

– Ambitionen med vår service är att den ska sticka ut med hög servicenivå, vara vänlig och lättsam.
Vi har valt våra medarbetare för deras goda humör och smittande leende.

I baren är vi väldigt stolta över våra månadsdrinkar, som vi tar fram tillsammans med våra fantastiska medarbetare. Vi har även en gedigen ginlista med 30 olika handplockade ginsorter där flera är svenska och ofta har lokal anknytning.

– Vi har valt att fokusera på ett vinutbud som passar maten vi serverar. De flesta av våra viner är därför publika och tillgängliga i pris och enkla att uppskatta.


Vad får man inte missa på menyn?
Min personliga favorit just nu är pluma ”hållbarhetsgris” från Halla gård, supergod och prisvärd!

Du hittar Kalmar Kött och Bar på Larmtorget 2 i Kalmar. Deras öppettider är:

Måndag – torsdag: 11.30 – 14.00, 17.00 – 22.00
Fredag: 11.30 – 14.00, 17.00 – 00.00
Lördag: 12.00 – 16.00, 17.00–00.00
Söndag STÄNGT

Läs mer om dryckestrender och nyheter