In English

Hållbara förpackningar med lägre miljöpåverkan

Frågan om hållbar utveckling är mer aktuell någonsin. I takt med större miljömedvetenhet och dryckesintresse bland konsumenter har efterfrågan ökat på hållbara förpackningar. En extra bonus med de här förpackningarna är att de är optimala för att ta med sig i sommar- de är ju både tåliga och lätta att bära. Picknick, båt, cykel? Det blir faktiskt bättre utomhuskalas utan kras.

Hållbara dryckesförpackningar är en fråga som ligger oss på Spring Wine & Spirits oerhört varmt om hjärtat. Vi arbetar aktivt med att vara drivande i utvecklingen av just detta. Själva förpackningen utgör nämligen en stor del av vinindustrins totala klimatpåverkan. Det beror bland annat på förpackningens material, hur den har producerats och hur den kan transporteras. Glasflaskan har en relativt hög klimatpåverkan eftersom den är tung och kräver mycket energi när den tillverkas. Läs mer om hållbarhet och hållbara förpackningar här.

Pappförpackning
Ur miljösynpunkt är pappförpackningen den mest hållbara, eftersom den är lätt att tillverka och transportera – och återvinna. Vi hoppas kunna bidra till pappförpackningen välförtjänta status med vårt sprillans nya kvalitetsvin från Chablis. Vinet är gjort i ståltank och har en fruktig, frisk och nyanserad smak med inslag av gröna äpplen, gula päron, mineral, persika och citrus. Det här är en perfekt partner till klassiska fisk- och skaldjursanrättningar men passar också som sällskapsvin och fördrink.
Pris: 139 kr
Art.nr: 93702
Volym: 750 ml
Alk.halt: 12,5 % vol.

Återvinningsbar aluminiumburk
Vin på burk har blivit en riktig snackis, inte minst eftersom det är en förpackning som anses vara kul och cool. Precis som pappförpackningen är den lätt att transportera och bra på skydda innehållet mot ljus. Kalifornien-baserade Dark Horse var tidigt med och startade den här trenden. Precis som förpackningen är Dark Horse rosé pigg, lätt och ungdomlig i smaken, med fruktiga toner av jordgubbar, hallongodis och citrus.
Pris: 59 kr + pant
Art nr: 2436
Volym: 375 ml
Alk halt: 12,5 % vol.

PET-flaska
Den återvinningsbara PET-flaskan är tålig och lätt att både frakta och återvinna. Spring Village är våra omåttligt populära husviner och deras karaktäristiska fjärilsflaskor i PET fick upputsad design tidigare i våras. Chardonnayvinet är sedan den nya årgången lite torrare i stilen, med tropiskt fruktiga toner av mango, ananas och vanilj. Perfekt till fredagstacon, smakrika vegetariska rätter eller till plock och snacks.
Pris: 75 kr + pant
Art nr: 6803
Volym: 750 ml
Alk halt: 12,5 % vol.

LÄS MER OM DRYCKESTRENDER OCH VÅRA NYHETER